Ingrediente
- 1 bagheta
- 120 g crema de branza
- 150 g mozzarella gourmet data pe razatoare
- 200 g spanac decongelat si scurs
- 100 g ciuperci
- 1 lingurita de boia dulce
- 1 lingurita de usturoi granulat
- 1 salota
- 2 catei de usturoi
- 50 g unt
- 9 bete de chives sau putina ceapa verde
- ¼ legatura de patrunjel proaspat, tocat
- putin ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Taie salota si ciupercile cubulete mici si apoi soteaza-le in uleiul de masline;
Adauga apoi si spanacul si potriveste de sare si piper;
Odata gatit, lasa totul la scurs intr-o sita;
Cand compozitia din tigaie s-a racit, pune-o intr-un castron incapator;
Peste aceasta pune crema de branza, mozzarella, boia dulce, usturoi granulat, sare si piper. Amesteca totul bine.
Taie bagheta felii mai mari, scoate-le miezul si umple interiorul cu compozitia de spanac.
Odata umplute, taie-le rondele mai mici si asaza-le intr-o tava cu hartie de copt.
Toaca apoi patrunjelul marunt.
Zdrobeste usturoiul intr-un mojar.
Topeste untul pe foc si adauga peste acesta patrunjelul si usturoiul zdrobit.
Unge feliile de paine si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 10-15 min.
Scoate painea din cuptor, toaca firicelele de chives si presara pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bagheta cu spanac, ciuperci si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|