Ingrediente
- 4 cartofi mari
- 4 bucăți ciuperci Champignon (cca 150 g)
- 1 legătură ceapă verde (sau o ceapă uscată, medie)
- 1 legătură mărar verde (sau pătrunjel verde)
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- 50 g cașcaval răzuit
- sare, după gust
- piper măcinat, după gust
- boia de ardei dulce, după gust
- smântână pentru servit (opțional)
Mod de preparare
Pasul 1. Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă, așa cu coajă.
Pasul 2. Cât timp fierb cartofii, ne ocupăm de ciuperci. Le spălăm bine sub jet de apă rece după care le scurgem și le tăiem mărunt. Dacă sunt mai mari și nu ne place gustul dat de pielița de deasupra, putem s-o îndepărtăm. Tăiem ceapa mărunt și o călim foarte puțin după care adăugăm și ciupercile. Lăsăm să fiarbă până ce sucul lăsat de ciuperci scade. Oprim focul și condimentăm cu sare piper și boia de ardei dulce, după gust. Tot acuma punem și mărar verde tăiat mărunt și amestecăm bine.
Pasul 3. Oprim cartofii din fiert, îi strecurăm și îi lăsăm să se răcorească puțin. Chiar dacă nu sunt fierți complet, ei oricum vor mai sta în cuptor după ce-i umplem cu compoziția. Tăiem partea de deasupra și scobim interiorul cartofului cu o linguriță. Umplem interiorul cartofului cu compoziția rezultată la ”Pasul 2.” iar deasupra presărăm cașcaval răzuit mărunt (prin răzătoarea mică). Dacă dorim, putem să mai pudrăm cu puțină sare, piper și boia de ardei dulce (sau iute dacă vă place!)
Pasul 4. Punem ”bărcuțele” de cartofi într-un vas și dăm la cuptorul încins în prealabil. Lăsăm cel mult 30 minute, până ce se înmoaie și se topește cașcavalul și se formează o crustă care va împiedica mâncarea să se usuce, îi va oferi un aspect și o textură aparte și va face să rămână suculentă (pentru cei care nu știu, tehnica se numește gratinare).
Sunt extraordinar de bune și se vor servi neapărat calde sau chiar fierbinți!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv barcute de cartofi, umplute cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|