Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline

Postat de ladydi in Aperitive / Garnituri
13 Feb 2019 | 3432 vizualizari
Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline

Ingrediente

  • 800 g cartofi dulci,
  • 100 g masline negre feliate,
  • 50 g masline verzi cu gogosari,
  • 350 g unt,
  • 600 g faina,
  • 200 g branza afumata de capra,
  • 1 ou,
  • chili,
  • oregano,
  • cardamom,
  • sare,
  • chimen,
  • susan,
  • mac,
  • chia.

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii feliem si ii punem la fiert in apa, cu putina sare.

Intre timp tocam maslinele la robot si radem branza. Cand sunt fierti cartofii, ii scurgem bine, ii lasam sa se racoreasca si ii zdrobim/pasam cu instrumentul de facut piure. Amestecam cartofii zdrobiti cu untul moale,putina sare, un praf de cardamom si chili dupa gust. Adaugam maslinele,telemeaua rasa si faina. Framantam pana obtinem un aluat compact pe care il dam la frigider pentru cca. 30 de minute. Scoatem aluatul din frigider si formam betisoare, scandurele sau ce forme ne trec prin cap.Asezam formele rezultate in tava/tavile tapetate cu hartie de copt. Ungem betisoarele si scandurelel cu ou si presaram cu ce dorim. Eu am presarat cu susan, mac, chimen si chia ( fiecare cu altceva).

Coacem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos!

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cartofi taranesti

Postat de Irina

Cartofi taranesti

Am fiert cartofii la fiert in coaja. Dupa ce s-au racit i-am curatat si i-am taiat felii potrivite.  Ceapa si usturoiul le-am taiat pestisor, dupa care le-am pus in ulei incins. Poate pare...

Citeste continuarea

Tort aperitiv cu clatite si pesto

Postat de caroline

Tort aperitiv cu clatite si pesto

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert intregi,cu tot cu coaja in apa rece cu sare .Cand cartofii au fiert, ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se raceasca.Apoi ii curatam de coaja si ii feliem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2019, 12:04
Io ce sa zic...zic ca-ti apreciez munca si gusturile nu se discuta.....
la 13.02.2019, 12:06
Eu mananc maslinele!
la 13.02.2019, 12:23
la 13.02.2019, 12:41
la 13.02.2019, 12:46

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking