Ingrediente
- 180 gr faina
- 100 gr branza Gouda rasa
- 2 linguri parmezan ras
- 120 gr smantana
- 90 gr margarina
- 10 gr chimen
- ½ de lingurita bicarbonat
- 1 lingurita praf de copt
- sare
- piper
Mod de preparare
Intr-un castron cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sare si piper. Adaugam margarina rece taiata cubulete si incepem sa o maruntim cu degetele pana se transforma intr-o compozitie sfaramicioasa, dar inca se mai pot vedea bucatele de margarina. Nu se amesteca prea mult pentru a nu se topi margarina. Adaugam parmezanul, jumatate din cantitatea de branza gouda si chimenul si mai amestecam cateva secunde. Punem cate putin din smantana si amestecam cu o lingura la inceput, apoi cu mana atat cat sa se formeze un aluat, nu mai mult.
Punem aluatul pe o bucata de hartie de copt si il intindem intr-o foaie potrivit de groasa. Presaram restul de branza rasa si il pliem in doua. Taiem biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde si ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 180ºC, pentru cca 20 de minute sau pana se rumenesc putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv biscuiti cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|