Aperitiv biscuiti cu branza si chimen

Postat de xana in Aperitive / Garnituri
5 Ian 2018 | 2184 vizualizari
Aperitiv biscuiti cu branza si chimen

Sunt niste biscuiti tare buni si se fac foarte repede. Ceva intre scones si saratele, usor crocanti la exterior si foarte fragezi in interior.

Ingrediente

  • 180 gr faina
  • 100 gr branza Gouda rasa
  • 2 linguri parmezan ras
  • 120 gr smantana
  • 90 gr margarina
  • 10 gr chimen
  • ½ de lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-un castron cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sare si piper. Adaugam margarina rece taiata cubulete si incepem sa o maruntim cu degetele pana se transforma intr-o compozitie sfaramicioasa, dar inca se mai pot vedea bucatele de margarina. Nu se amesteca prea mult pentru a nu se topi margarina. Adaugam parmezanul, jumatate din cantitatea de branza gouda si chimenul si mai amestecam cateva secunde. Punem cate putin din smantana si amestecam cu o lingura la inceput, apoi cu mana atat cat sa se formeze un aluat, nu mai mult.

Punem aluatul pe o bucata de hartie de copt si il intindem intr-o foaie potrivit de groasa. Presaram restul de branza rasa si il pliem in doua. Taiem biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde si ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

 Dam la cuptorul preincalzit la 180ºC, pentru cca 20 de minute sau pana se rumenesc putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv biscuiti cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Bulete aromate de cartofi - Reteta video

Postat de scortisoara

Bulete aromate de cartofi - Reteta video

Linkul catre reteta video: https://youtu.be/c7fueBy_yAU Fierbem cartofii si apoi ii pisam ca pentru piure. Adaugam condimentele si amestecam. Urmeaza sa punem patrunjelul tocat si...

Citeste continuarea

Placinta cu spanac, omleta si branza

Postat de merisor67

Placinta cu spanac, omleta si branza

Pentru aluat , frecam oul cu sare, adaugam uleiul, apoi untul taiat in cubulete, laptele, verdeata tocata marunt si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Framantam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 05.01.2018, 18:19
sunt minunati , imi place combinatia
la 05.01.2018, 19:06
la 05.01.2018, 19:29
Ce buni trebuie să fie...! Mi se pare că seamănă puțin cu pogăcelele, la aspect...
la 05.01.2018, 19:37
Super, super buni si deliciosi! Ceva in genul asta as vrea si eu acum!
la 05.01.2018, 19:46
Fara chimen mie....

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking