Aperitiv briose cu cascaval

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
14 Noi 2018 | 4847 vizualizari
Aperitiv briose cu cascaval

În urmă cu câteva zile am făcut niște brioșe aperitiv și între timp au apărut pe site și brioșe dulci, coincidență care arată o preferință a noastră pentru un preparat dulce sau sărat care se face ușor, rapid și este nu numai bun. dar și aspectuos. Eu prefer brioșele sărate pentru că sunt gustoase și consistente și dintre cele pe care le-am făcut până acum, mi se pare că acestea, cu cașcaval sunt cele mai reușite, cele mai bune.  Din ingredientele de mai jos am făcut 12 brioșe cu cașcaval.

Ingrediente

  • 200 grame de cașcaval
  • 3 ouă
  • 4 linguri de smântână grasă
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 grame de făină albă
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de zahăr

Mod de preparare

Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică. Se rețin separat 4 linguri încărcate de cașcaval răzuit pentru a decora brioșele.

Se amestecă bine restul de cașcaval răzuit cu: ouăle, sarea, zahărul, smântâna și uleiul. (Inițial am vrut să folosesc doar două ouă, dar apoi, densitatea compoziției m-a determinat să mai adaug unul.)

Se încorporează treptat și făina amestecată cu praful de copt.

Se pun câte două linguri de compoziție în fiecare formă pentru brioșe și se decorează cu cașcavalul răzuit păstrat în acest scop.

Se dă tava cu brioșe la cuptorul încălzit în prealabil și se coc aproximativ 35-40 de minute, la foc mediu, pînă ce cresc și se rumenesc frumos.

Când brioșele sunt rumenite, se scot din cuptor și pot fi deja servite.

Sunt foarte bune și reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

Postat de Bucataras

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

Iata cum se prepara reteta de briose sarate cu sunca si cascaval: Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C și pregătiți tăvile de briose, tapetându-le cu...

Citeste continuarea

Aperitiv briose cu sunca si cascaval

Postat de rocsi_1612

Aperitiv briose cu sunca si cascaval

Cascavalul il taiati cubulete, la fel si sunca. Patrunjelul verde il tocati marunt Mixati ouale spuma cu putina sare. Adaugati uleiul, apoi iaurtul. Puneti faina cernuta impreuna cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2018, 06:34
Bune de luat la pachet
la 14.11.2018, 06:35
Bune de luat și la pachet!
la 14.11.2018, 08:21
Foarte bune !!!
la 14.11.2018, 08:51
Imi plac !
la 14.11.2018, 09:06
Așa este, Claudia! Sunt bune la pachet, bune la o ocazie festivă, bune în orice dimineață... Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking