Ingrediente
- 200 grame de cașcaval
- 3 ouă
- 4 linguri de smântână grasă
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 100 grame de făină albă
- 1/2 plic de praf de copt
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
Mod de preparare
Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică. Se rețin separat 4 linguri încărcate de cașcaval răzuit pentru a decora brioșele.
Se amestecă bine restul de cașcaval răzuit cu: ouăle, sarea, zahărul, smântâna și uleiul. (Inițial am vrut să folosesc doar două ouă, dar apoi, densitatea compoziției m-a determinat să mai adaug unul.)
Se încorporează treptat și făina amestecată cu praful de copt.
Se pun câte două linguri de compoziție în fiecare formă pentru brioșe și se decorează cu cașcavalul răzuit păstrat în acest scop.
Se dă tava cu brioșe la cuptorul încălzit în prealabil și se coc aproximativ 35-40 de minute, la foc mediu, pînă ce cresc și se rumenesc frumos.
Când brioșele sunt rumenite, se scot din cuptor și pot fi deja servite.
Sunt foarte bune și reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|