Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
27 Mar 2024 | 1087 vizualizari

Brioșele sărate cu șuncă și cascaval, alegerea potrivită pentru mic dejun, gustare sau pentru pachețelul de școală. Se fac ușor, se mănâncă la fel :)) Pentru rețeta de brioșe sărate cu șuncă și cascaval sunt necesare câteva ingrediente: ouă, făină, cașcaval, smântână, șuncă și măsline. Urmărește rețeta video ca să vezi cât de ușor se prepară!

Ingrediente

  • Ingrediente reteta de briose sarate cu sunca si cascaval
  • 4 ouă
  • 1 praf de copt
  • 200-300 g făină
  • sare și piper
  • 100 g cașcaval
  • 100 g smântâna grasă
  • 4-5 felii de șuncă presată
  • măsline
  • cimbrișor (opțional)

Mod de preparare

Iata cum se prepara reteta de briose sarate cu sunca si cascaval:

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C și pregătiți tăvile de briose, tapetându-le cu hârtie de copt sau unsoare.

Într-un castron, spargeți ouăle și bateți-le bine cu un tel. Adăugați smântana și amestecați foarte bineAdăugați praful de copt și făina treptat, amestecând continuu până când obțineți o compoziție omogenă. Depinde de faina folosită, dacă aluatul iese prea gros, puteți adăuga puțin lapte.

Tăiați cașcavalul și șunca în cubulețe mici și adăugați-le în compoziție. Amestecați bine. Condimentați cu sare și piper după gust și adăugați măslinele tăiate rondele. Dacă doriți și vă place gustul, presărați puțin cimbrișor uscat.

Turnați compoziția în forme de briose, umplându-le până la 3/4 din capacitate.

Coaceți briosele în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când devin aurii și cresc frumos. Faceți testul scobitorii pentru a vă asigura că sunt bine coapte.

După ce sunt gata, lăsați-le să se răcească puțin în tăvi, apoi transferați-le pe un grătar sau o tavă pentru a se răci complet.

Aceste briose aperitiv cu sunca și cașcaval sunt perfecte pentru o gustare rapidă sau pentru a completa un bufet aperitiv la petreceri sau evenimente speciale. 

Poftă bună!

Vezi si reteta de Briose cu pui si cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv briose sarate

Postat de RODIMUR

Aperitiv briose sarate

Se răzuie cașcavalul și se taie mărunt șunca presată. Mărarul se alege, se spală, se scurge de apă și se taie. Se aleg albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2024, 16:38
la 27.03.2024, 19:54
👍👍👍
la 29.03.2024, 09:02
Bune, ca aperitive, la pachețel și ca să ne alintăm, din când în când...
la 29.03.2024, 20:03
Briosele aperitiv ne plac si chiar le pregatim din cand in cand, in diverse combinatii!
la 29.03.2024, 22:53
Uite ca am gasit si ceva care sa-mi placa si mie, ca sigur o sa zici ca-s moftangioaica

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking