Ingrediente
- 6 oua
- 300 ml lapte
- 350 faina
- 200 gr cas dat pe raztoarea mica
- 2 gogosari in otet taiati cubulete
- 100 gr masline taiate
- 1 ardei capia verde
- 400 gr preparate: cabanos, sunca de pasare,sunculita taraneasca
- 1 pliculet praf de copt
- oregano
- sare
- piper
- un pic de cascaval ras pentru presarat briosele inainte de a le da in cuptor
Mod de preparare
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare, adaugam laptele, faina amestecata cu praful de copt, adaugam casul dat pe razatoare, maslinele, gogosarul si ardeiul capia, preparatele taiate cubulete, amestecam bine si potrivim de gust cu sare, piper si oregano. Din toate aceste ingrediente a rezultat o compozitie asemnatoare ca cea de la clatite. Am pus din compozitie in formele de briose lasad spatiu de un deget sa aiba loc sa creasca. Deasupra le-am presarat cu cascaval ras inainte de a le baga la cuptor.
Briosele aperitiv au fost introduse la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C sau pana se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.
Se servesc caldute sau dupa ce s-au racit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu de toate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|