Aperitiv chifle umplute

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
6 Sep 2021 | 2564 vizualizari
Aperitiv chifle umplute

Mândră mi-s Bucătăraș! O nouă bunăciune vorba lui Medi, marca Panacris din seria rețete de suflet! 😉   Pfff, chiflele umplute mereu sunt savurate de la mic la mare! Când mai sunt câteva bucățele de mezelicuri și brânzeturi, le reciclez în asemenea bunătăți ;) Și de data asta au fost savurate de Bucătărași harnici și dragi la întâlneala Praid 2021! Eu sper că au avut succes și nu mi-am ieșit din mână 😉 Spor și poftă bună!   P.S. Poze de prezentare finală, nu prea am avut când să fac, așa că am "furat" de la Laura o poză, două, mai multeeeee  ;) Mulțumesc! :-*

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • Făină alba de grâu cca. 700 g,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Ulei de porumb 1 lingură,
  • Zahăr brun 2 lingurițe,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Drojdie uscată 1 plic,
  • Lapte călduț cca. 500 ml,
  • Ouă 2 bucăți.
  • Pentru umplutură:
  • Mozarella cca. 150 g,
  • Bacon cubulețe cca. 125 g,
  • Ceapa prăjită cca. 100 g,
  • Mascarpone cca. 150 g,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Ouă 2 bucăți.
  • Pentru uns:
  • Gălbenuș de ou 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Semințe de susan alb cca. 1 lingură.

Mod de preparare

Tot Maricica a-III-a m-a salvat;) Trăiască mașimile de frământat și dospit aluatul ;) În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea, zahărul,  ouăle, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat fără dospit.  Când s-a terminat programul, se scoate aluatul și se pune la rece acoperit cu folie alimentară cca. 2 ore.

Aluatul care a crescut chiar foarte bine la rece, se întinde cu sucitorul, apoi se taie pătrățele, oare cum egale de cca. 5/5 cm.

Pe fiecare pătrățică se adaugă câte o lingură din umplutura de brânză și bacon, apoi se închid bucățile de aluat ca și o bocceluță, apoi se rotunjesc în palme, cât să se obțină o formă rotundă de chifle, ce se așează într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cu o mică distanță între ele și se ung cu gălbenușul de ou bătut, se presară sarea și semințele de susan.

Chiflele se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 40 min la 180 grade.

Spor și poftă bună!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chifle umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle aperitiv cu mozzarella

Postat de RODIMUR

Chifle aperitiv cu mozzarella

Se pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se...

Citeste continuarea

Aperitiv chifle umplute cu sunca, branza si ou

Postat de autodiag

Aperitiv chifle umplute cu sunca, branza si ou

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Sunca de Praga se taie cubulete, la fel si branza feliata. Se taie partea de sus a chiflelor, formand un capac. Se scobesc chiflele si se umplu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2021, 19:44
la 06.09.2021, 19:57
Eu nu le-am mai prins, dar sunt sigură că au fost delicioase!
la 06.09.2021, 20:11
Cu siguranta au fost tare gustoase!
la 06.09.2021, 20:45
tare bune!
la 06.09.2021, 21:36
Bune!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking