Ingrediente
- Pentru aluat:
- Făină alba de grâu cca. 700 g,
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Ulei de porumb 1 lingură,
- Zahăr brun 2 lingurițe,
- Sare de mare 1 linguriță,
- Drojdie uscată 1 plic,
- Lapte călduț cca. 500 ml,
- Ouă 2 bucăți.
- Pentru umplutură:
- Mozarella cca. 150 g,
- Bacon cubulețe cca. 125 g,
- Ceapa prăjită cca. 100 g,
- Mascarpone cca. 150 g,
- Sare de mare,
- Piper proaspăt măcinat,
- Ouă 2 bucăți.
- Pentru uns:
- Gălbenuș de ou 1 bucată,
- Sare de mare 1 lingură,
- Semințe de susan alb cca. 1 lingură.
Mod de preparare
Tot Maricica a-III-a m-a salvat;) Trăiască mașimile de frământat și dospit aluatul ;) În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat fără dospit. Când s-a terminat programul, se scoate aluatul și se pune la rece acoperit cu folie alimentară cca. 2 ore.
Aluatul care a crescut chiar foarte bine la rece, se întinde cu sucitorul, apoi se taie pătrățele, oare cum egale de cca. 5/5 cm.
Pe fiecare pătrățică se adaugă câte o lingură din umplutura de brânză și bacon, apoi se închid bucățile de aluat ca și o bocceluță, apoi se rotunjesc în palme, cât să se obțină o formă rotundă de chifle, ce se așează într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cu o mică distanță între ele și se ung cu gălbenușul de ou bătut, se presară sarea și semințele de susan.
Chiflele se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 40 min la 180 grade.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chifle umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|