Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
1 Dec 2019 | 5242 vizualizari
Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval

Foarte gustoase și de efect, aceste briose aperitiv, pot fi servite, atât calde cât și reci și, mai ales, pot fi luate la pachet.

Ingrediente

  • 2 ouă mari
  • 250 gr iaurt grecesc
  • 250 gr făină
  • 5 gr praf de copt
  • 750 gr mix de legume congelate
  • 100 gr cașcaval simplu
  • 100 gr cașcaval afumat
  • 30 gr unt cu conținut redus de grăsime
  • 200 gr mușchi file, de porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • chimen

Mod de preparare

Topim untul într-o tigaie încăpătoare și adăugăm legumele congelate.

Le lăsăm să se decongeleze, amestecându-le ușor, pe foc, apoi le lăsăm la răcit.

Tăiem mușchiulețul în cuburi, iar cașcavalul îl răzuim.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper, puțin cimbru uscat și puțin busuioc. Adăugăm iaurtul și omogenizăm compoziția.

Încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.

Lăsăm compoziția10-12 minute, la odihnit, apoi încorporăm în ea: 2/3 din cașcavalul ras, mușchiul de porc și legumele cu sosul lăsat în tigaie. Nu le scurgem, că e tare gustos sosul.

Omogenizăm bine compoziția, umplem cu ea formele de brioșe și le așezăm într-o tavă de cuptor.

Coacem brioșele aperitiv pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.

În ultimele 5 minute, le scoatem din cuptor și presărăm peste ele restul de cașcaval ras și semințe de chimen.

Le lăsăm să se tempereze în forme, pentru a nu se deforma, apoi le putem servi simple, sau cu diverse sosuri.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifteluţe cu legume în aluat

Postat de diaconta

Chifteluţe cu legume în aluat

Am pregatit mai întâi aluatul. Am amestecat crema mascarpone cu galbenusurile,smântâna,otetul. Am pus apoi faina amestecata cu sare,piper si praful de copt. Am...

Citeste continuarea

Aperitiv briose cu ciuperci

Postat de oanapl

Aperitiv briose cu ciuperci

Freci untul (aflat la temperatura camerei) cu ouale si sarea si adaugi jumatate din faina cernuta cu praful de copt si apoi mixezi usor. Adaugi iaurtul si apoi adaugi si restul de faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2019, 07:46
Excelente!
la 01.12.2019, 07:53
Mmmmmmm,ce bune!
la 01.12.2019, 08:51
Apetisante!
la 01.12.2019, 09:17
la 01.12.2019, 10:30
Vă mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking