Ingrediente
- 150 grame de șuncă de porc
- 9 roșii cherry
- 3 ouă
- 50 ml de smântână grasă
- 50 grame de unt topit
- 150 grame de făină albă
- 1/2 linguriță de praf de copt
- sare
- piper
- 1/2 linguriță rasă de zahăr tos (opțional)
- verdeață (pătrunjel, sau mărar)
- Pentru decor:
- mozzarella răzuită
Mod de preparare
Mai întâi se taie mărunt șunca și se lasă în așteptare.
Se spală roșiile cherry și se zvântă.
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când albușurile iau volum, se adaugă zahărul (opțional) și gălbenușurile, unul câte unul.
După ce se încorporează și gălbenușurile, se condimentează cu sare și piper după gust și apoi se încorporează, cu o paletă, sau cu o lingură, șunca mărunțită.
Se adaugă apoi smântâna și untul topit și se omogenizează. La urmă se încorporează treptat făina și verdeața tocată (pătrunjel, sau mărar).
Se toarnă câte 2 linguri de compoziție în fiecare formă pentru brioșe, puse deja în tava de copt. Pe mijlocul fiecărei brioșe se pune câte o roșie cherry, iar de jur împrejurul ei se presară mozzarella.
Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, 35-40 de minute, până ce brioșele cresc frumos și se rumenesc.
Atunci se scoate tava din cuptor și brioșele pot fi deja servite, calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose, cu sunca si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|