Ingrediente
- 3 oua
- 50 ml ulei de masline
- 250 gr iaurt
- 100 gr masline negre
- 150 gr ton, scurs de sucul propriu
- 5 linguri mazare fiarta
- 200 gr faina
- sare
- piper
- rosii cherry (eu am folosit congelate)
- 1 lingurita cu varf praf de copt
Mod de preparare
Mixati ouale cu sare si piper. Adaugati uleiul, iaurtul si amestecati bine. Cerneti faina, o incorporati treptat, impreuna cu praful de copt. Maslinele le taiati feliute. Tonul il maruntiti cu o furculita. In compozitia de mai sus, adaugati tonul, apoi maslinele si mazarea. Pregatiti o tava de briose, asezati hartii. Puneti compozitie, dar nu le umpleti mai mult de 3/4. Deasupra fiecarei briose, asezati o rosie cherry. Introduceti briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 25-30 de minute. Cand sunt gata si rumene, le scoateti din cuptor, le lasati putin sa se racoreasca, apoi puteti servi. Din aceasta compozitie mi-au iesit 13 briose. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu ton si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|