Ingrediente
- 6 cartofi,
- 1 ou,
- 150 g brânză de vacă,
- 3 linguri smântână,
- Sare, după gust,
- 100 g caşcaval ras,
- 50 g unt
Mod de preparare
Se unge cu unt o formă de copt pentru brioșe. se adaugă puțin cașcaval ras, care va forma o crustă (moale datorită untului) și ne va ajuta și să desprindem brioșele din tavă.
Se curăță și se spală cartofii, se taie cuburi mari și se pun la fiert în apă cu sare. Se scurg de apă și se adaugă untul rămas, apoi se bat ca pentru piure.
Se rade brânza într-un castron, se adaugă, oul, smântâna, un praf de sare și se amestecă, apoi se încorporează treptat în piureul de cartofi.
se repartizează amestecul, cu o lingură, în tava de brioșe, umplându-le cu vârf. Se presară cașcaval ras.
Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 23 de minute sau până se rumenesc. Când sunt gata, se scot și se lasă un minut la răcit, cât să se strângă ușor și să le putem desprinde din tavă.
Porţii: 6
Timp de pregătire: 40 min
Timp de coacere: 23 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/briose-de-cartofi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose din cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|