Ingrediente
- un dovlecel potrivit
- o felie generoasa de branza telemea, lata de 2 degete
- 3 oua
- 2 linguri de ulei
- 5 linguri cu varf de faina
- 1 lingurita praf de copt
- piure de cartofi din 2 cartofi potriviti
- condimente pentru pizza sau carne tocata
- patrunjel sau marar
- o jumatate de lingurita de delikat
- felii de rosii pentru decor
- forme pentru briose
Mod de preparare
Se rade dovlecelul, se sareaza si se lasa putin deoparte. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Scurgem dovlecelul bine de lichidul format si punem intr-un castron, apoi razuim branza peste dovlecel, punem piureul de cartofi, uleiul si ouale batute ca pentru omleta. Presaram faina amestecata cu praful de copt, delikatul si condimentele si amestecam bine. Trebuie sa iasa o compozitie omogena, mai groasa. Daca e mai moale, mai adaugam faina. Umplem formele cu compozitia rezultata, sa fie mai pline, asezam feliile de rosii deasupra si introducem la cuptor pana se rumenesc frumos. Sunt fine, cremoase, dar mai ales delicioase ! Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu dovlecei si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|