Briose aperitiv cu dovlecei si telemea

Postat de violeta30 in Aperitive / Garnituri
4 Aug 2015 | 4699 vizualizari
Briose aperitiv cu dovlecei si telemea

Ca tot e sezonul dovleceilor...

Ingrediente

  • un dovlecel potrivit
  • o felie generoasa de branza telemea, lata de 2 degete
  • 3 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • piure de cartofi din 2 cartofi potriviti
  • condimente pentru pizza sau carne tocata
  • patrunjel sau marar
  • o jumatate de lingurita de delikat
  • felii de rosii pentru decor
  • forme pentru briose

Mod de preparare

Se rade dovlecelul, se sareaza si se lasa putin deoparte. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Scurgem dovlecelul bine de lichidul format si punem intr-un castron, apoi razuim branza peste dovlecel, punem piureul de cartofi, uleiul si ouale batute ca pentru omleta. Presaram faina amestecata cu praful de copt, delikatul si condimentele si amestecam bine. Trebuie sa iasa o compozitie omogena, mai groasa. Daca e mai moale, mai adaugam faina. Umplem formele cu compozitia rezultata, sa fie mai pline, asezam feliile de rosii deasupra si introducem la cuptor pana se rumenesc frumos. Sunt fine, cremoase, dar mai ales delicioase ! Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu dovlecei si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pachetele de primavara

Postat de Oana

Pachetele de primavara

Se curata morcovul de coaja, se spala impreuna cu dovlecel si varza. Se taie apoi julien foarte fin. Se incinge uleiul in wok si se trag legumele la tigaie pana devin al dente. Se adauga sosul de...

Citeste continuarea

Placinte ardelenesti

Postat de Ina

Placinte ardelenesti

Pregatim  aluatul : Amestecam faina cu sarea intr-un bol.  Drojdia impreuna cu putin zahar se paseaza intr-o cana, pana se lichefiaza. Adaugam  putina apa calduta, omogenizam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2015, 14:48
n-am incercat, dar suna bine
la 04.08.2015, 16:20
Compozitia se aseamana cu cea de chiftelute de dovlecei
la 04.08.2015, 16:33
Cred ca au fost tare bune
la 04.08.2015, 16:44
la 04.08.2015, 20:03
bune

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking