Aperitiv bruschete calde cu ciuperci si mozzarella

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
11 Noi 2017 | 5113 vizualizari
Aperitiv bruschete calde cu ciuperci si mozzarella

Imi place la nebunie sa pregatesc astfel de gustari pentru micul-dejun. Cand merg la cumparaturi, incerc sa ma aprovizionez cu unele ingrediente din care stiu ca pot sa fac chestii faine, bunatati care stiu ca le plac alor mei, desi sunt simple. Intotdeauna cu simplitatea i-am cucerit pe cei dragi!

Ingrediente

  • 10 ciuperci champignon potrivite
  • 1 lingura ulei
  • 2 crengute patrunjel verde
  • 50 gr unt
  • 6 felii de paine
  • un bulgare de mozzarella (de 125 de gr)
  • 2-3 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 1 varf de lingurita usturoi pudra
  • 1 lingurita ierburi de provence

Mod de preparare

Spalati ciupercile si le stergeti bine. Le taiati bucatele potrivite.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ciupercile, presarati sare si piper.
Le inabusiti la foc potrivit, pana se evapora tot lichidul pe care il lasa ciupercile.
Trageti tigaia de pe foc, adaugati patrunjelul verde tocat marunt si praful de usturoi. Amestecati bine.

Feliile de paine le ungeti cu bucatele de unt, presarati ierburi de provence.
Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei linguri, puneti ciuperci pe fiecare felie de paine.
Mozzarella o dati pe razatoarea mare, o puneti peste ciuperci, apoi presarati parmezan ras.

Le introduceti in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 7-10 minute, cat sa se topeasca branzeturile.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le serviti calde.

Cu o salata de rosii de gradina alaturi, am avut o masa savuroasa!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bruschete calde cu ciuperci si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj

Postat de merisor67

Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj

Mai intai decongelam foietajul, care tine loc de faina pentru ca se va umfla in amestec cu restul ingredientelor si se va coace frumos. Tocam ceapa si usturoiul si le inabusim in ulei si apa...

Citeste continuarea

Samosa cu pui

Postat de xana

Samosa cu pui

Pentru aluat se amesteca fainile, sarea si uleiul. Se adauga apoi 50 ml apa calduta si se amesteca bine, apoi restul de apa. Se va obtine un aluat foarte putin lipicios care se framanta apoi pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2017, 21:05
Primaaaaa!!!
la 11.11.2017, 21:19
Nu mai ai loc de Raraita asta, unde ma duc, unde ma intorc dau de ea, ca pe domnul M il tine inchis.....) poate a mai ramas ceva si pentru mine.....
la 11.11.2017, 21:23
Cu drag Mena
la 11.11.2017, 21:23
Hai Cleme, nu mai exagera! Te-am trimis la el si n-ai mai vrut ))
Aici am ajuns prima si am sa pap eu tot iar tie nu-ti mai las nimic
la 11.11.2017, 21:23
Cleme, se pare ca este iute de picior, fata noastra ))

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking