Ingrediente
- 2 dovlecei
- 200 g brânză telemea
- 1 legătură de mărar
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 2 ciuperci mari champignon
- piper
- 1 ou + 2 linguri smântână + 1 linguriţă pastă de tomate pentru uns
Mod de preparare
Dovleceii se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi se scurg foarte bine.
Se amestecă cu mărarul tocat, brânza rasă fin, ouăle bătute, ciupercile tocate, făina şi piper după gust.
Se omogenizează compoziţia, apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se unge cu oul bătut cu pasta de tomate şi smântâna.
Se coace cam 30 – 40 de minute, la foc mic.
Se porţionează când s-a răcit.
Se poate servi ca atare sau cu sos de smântână cu usturoi şi mărar.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv budinca de dovlecei cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|