Ingrediente
- 5-6 ardei grași copți
- 200 grame de telemea de vaci
- 1 legătură de mărar
- 1+1ouă
- 2-3 linguri de smântână
- sare (opțional)
- piper
- unt pentru uns tava
- 1-2 linguri de pesmet
- Pentru decor:
- 6-9 roșii cherry
- Pentru servit:
- smântână (opționl)
Mod de preparare
Ardeii copți se scot de cu seară din congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine de lichid și să se zvânte.
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. În 3/4 din cantitatea de telemea se adaugă 1 ou și mărarul tocat. Se amestecă bine până la omogenizare.
Se mixează ouăle cu smântâna.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă și apoi se tapetează cu pesmet.
Se desfac ardeii copți și o jumătate din ei se pun în tavă, ca un prim strat.
Se adaugă compoziția de brânză cu ou și mărar. Cine dorește, poate condimenta compoziția cu sare și piper.
Se acoperă umplutura de brânză cu ceilalți ardei copți, desfăcuți.
Se toarnă deasupra smântâna amestecată cu un ou și se presară restul de telemea răzuită.
Se decorează cu jumătăți de roșii cherry și se dă la cuptor, la temperatură medie, până ce se rumenește frumos și la verificarea cu o scobitoare se constată că budinca s-a copt bine.
Se scoate budinca din cuptor, se porționează și se servește imediat. Cine dorește, poate asocia 1-2 linguri de smântână.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv budinca sarata, cu ardei copti, telemea si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|