Aperitiv bulete cu cartofi si cascaval

Postat de abetina in Aperitive / Garnituri
17 Sep 2018 | 4394 vizualizari
Aperitiv bulete cu cartofi si cascaval

"Provocarea GastroArt"

Ingrediente

  • 1 kg.cartofi
  • 1 bucata praz
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri bulion de gogosari
  • 3 oua
  • 200 gr sunca Praga
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 varf de cutit de boia de ardei iute
  • 150 gr cascaval afumat-produs de Romania
  • 200 gr pesmet

Mod de preparare

  Se fierb cartofii in coaja, se curata si se paseaza ca pentru piure, se adauga prazul tocat fin, usturoiul pasat, bulionul de gogosari, ouale, sare, oregano, rozmarin, boia de ardei iute, sunca Praga data prin razatoarea mare, 100 gr.pesmet si se omogenizeaza bine compozitia.

Se ia cu mana cam o lingura de compozitie si se face o gaura cu degetul la mijloc, se pune un cub de cascaval, se acopera si se face o bila in podul palmei, este bine sa avem mana unsa cu ulei sa nu se lipeasca de maini, se da bila prin pesmet si se pune pe un platou.

Se fac bilute pana la terminarea compozitiei.

Intr-un ceaun se pune cam 800 ml ulei la incins si cand clocoteste uleiul, dam drumul la bilute in ceaun, una cate una si ele imediat isi vor prinde crusta si se vor rumeni frumos, este necesar sa fie la fierbere uleiul, altfel bilutele vor lua ulei mult, se vor crapa si va curge cascavalul din ele. Se rumenesc in doar cateva minute, se scot cu o strecuratoare si se pun pe un platou pe care s-au pus cateva servetele sa traga surplusul de ulei.

Sa aveti pofta, dragilor la asa delicii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bulete cu cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Aperitiv bulete de cartofi

Postat de MotanLaOale

Aperitiv bulete de cartofi

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja in apa cu sare. Se trec prin apa rece si se curata de coaja. Se rad prin razatoarea mare intr-un castron. Se amesteca cu ouale, cascavalul ras...

Citeste continuarea

Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon

Postat de panacris

Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon

Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2018, 21:35
Foarte bune, buletele...!
la 17.09.2018, 21:36
Ce bunataturi ne-ai adus!
la 18.09.2018, 08:12
la 18.09.2018, 08:59
Bune!
la 18.09.2018, 09:58
Imi plac mult!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking