Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
22 Ian 2019 | 3294 vizualizari
Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi

Imi plac foarte, dar foarte mult buletele de cascaval, dar nu pregatisem niciodata acasa. Ma cam feream de ele pentru ca sunt prajite, dar tinand cont ca facem destul de rar ceva prajit, am considerat ca pentru acest week-end sunt perfecte. Eram curioasa daca o sa imi iese, daca nu o sa se topeasca cascavalul in tigaie, daca se vor rumeni frumos, ganduri si ganduri. Imediat ce le-am prajit, am si rupt una fierbinte sa gust...Mmm, dar ce nebunie, ce gustoase! De ce nu am facut eu mai repede oare? E clar ca au intrat pe lista mea de retete favorite si le voi pregati mai des!

Ingrediente

  • 2 cartofi potriviti (270 gr)
  • 200 gr cascaval
  • 5 linguri faina
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca. Intr-o bol dati cascavalul pe razatoarea mica. Presarati sare, piper, puneti cartofii reci si amestecati. Adaugati oul si faina, amestecati bine. O sa obtineti o consistenta usor lipicioasa. Rupeti bucati si formati bile. Le tavaliti bine prin pesmet, apoi le asezati pe un tocator.

Intr-o tigaie nu foarte mare, incingeti ceva mai mult ulei. Cand s-a incins, reglati focul sa fie potrivit, apoi puneti buletele la rumenit. Le rumeniti pe toate partile, apoi le scoateti pe un platou cu servetele, sa absoarba din ulei. Procedati astfel pana le terminati pe toate.  Oricum se rumenesc foarte repede, asa ca stati langa ele sa le invartiti imediat. Se servesc atat calde, cat si reci! 

Sunt foarte gustoase si chiar vi le recomand!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Aperitiv bulete de cartofi

Postat de MotanLaOale

Aperitiv bulete de cartofi

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja in apa cu sare. Se trec prin apa rece si se curata de coaja. Se rad prin razatoarea mare intr-un castron. Se amesteca cu ouale, cascavalul ras...

Citeste continuarea

Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon

Postat de panacris

Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon

Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2019, 12:09
la 22.01.2019, 12:30
bune bune
la 22.01.2019, 12:41
la 22.01.2019, 13:16
la 22.01.2019, 13:39

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking