Aperitiv cartofi aurii in stil grecesc

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
10 Mar 2017 | 2699 vizualizari
Aperitiv cartofi aurii in stil grecesc

Trasi la tigaie in ulei de masline, cu patrunjel si ceapa rosie, o bunatate! Acesti cartofi deliciosi ii prepar in doua moduri, la cuptor sau trasi la tigaie, in foarte putin ulei de masline, se fac rapid si sunt o garnitura excelenta.

Ingrediente

  • 10 cartofi medii
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare de mare dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa rosie

Mod de preparare

Cartofii spalati, curatati,  se taie in felii si se fierb 15 minute.

Se scurg cartofii intr-o sita larga, se usuca usor cu un servet absorbant si se ung cu o lingura de ulei de masline, apoi se trag la tigaie in doua linguri de ulei de masline pe rand, se tin pana se patrund si se rumenesc usor devenind aurii.

Cartofii se scot pe un platou, se presara cu sare, patrunjel tocat si ceapa rosie tocata.

In a doua varianta, dupa fierbere, strecurare, se ung cu o lingura de ulei de masline si pe tava tapetata cu pergament, unsa cu doua linguri ulei de masline, se asaza cu spatiu intre ei, apoi se tin la cuptor pana se rumenesc. Cartofii se servesc in acelasi mod, cu ceapa rosie si patrunjel. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi aurii in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Racitura (piftie) de porc

Postat de Dya

Racitura (piftie) de porc

Se spala bine carnea (oricum ar fi, isi lasa foarte multa grasime), se asaza in vas si se adauga apa. Se pune la fiert, la foc potrivit, pana ce cantitatea de apa scade la jumatate. Se...

Citeste continuarea

Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt

Postat de AdrianUdrea

Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt

Se curata fasolea verde de capete, se spala bine, se rupe in doua si se pune la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Intre timp se prepara sosul de usturoi. Se curata usturoiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2017, 20:44
super buni
la 10.03.2017, 20:46
Cand e vorba de cartofi, eu nu lipsesc, doar ca vreau fara ceapa!
la 10.03.2017, 20:56
buni buni
la 10.03.2017, 21:23
tare-mi plac
la 10.03.2017, 21:26
Arată foarte bine!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking