Aperitiv cartofi gratinati cu oua, carnati si cascaval

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
24 Apr 2017 | 7143 vizualizari
Aperitiv cartofi gratinati cu oua, carnati si cascaval

Un pranz excelent care poate fi servit ca atare sau alaturi de o friptura! Delicii de Pasti

Ingrediente

  • 1.5 kg cartofi
  • 8 oua fierte
  • 100 g unt
  • 2 buc carnati picant
  • 400 g iaurt grecesc
  • 200 g cascaval Delaco
  • sare
  • piper
  • boia
  • 200 g smantana
  • 2 oua

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra furculita cu usurinta in ei, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja.

Se unge bine cu unt, tava in care se vor pune cartofii, iar pe fund, se vor taia si bucatele mai mici de unt. Se va pune un prim strat de cartofi dati pe razatoarea cu gauri mari. Se presara sare, apoi se pune un strat de oua, tot date pe razatoare. Se pune cu lingura din loc in loc iaurt grecesc, se sareaza, apoi se rade cascaval si se aranjeaza rondele de carnati. Se continua tot asa cu cartofi, oua, iaurt, cascaval si carnati. Se presara sare si piper peste fiecare strat, iar din cand in cand, se adauga untul taiat bucatele mici.

La final, peste stratul de cartofi si oua, se pune iaurt si se presara pe langa sare si piper si boia dulce. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 20 de minute. 

Intre timp, cele doua oua se bat bine si se amesteca cu smantana. Se potriveste de sare si piper. Se scoate tava din cuptor, dupa cele 20 de minute si se toarna acest amestec. Se mai lasa cca. 10 minute, apoi se presara deasupra cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici si rondelele de carnati ramase (daca mai ramane ceva, bineinteles). Se da din nou la cuptor si se lasa, pana se rumeneste frumos cascavalul deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi gratinati cu oua, carnati si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chec cu ficat si inimi de pui

Postat de Constelatialeu

Chec cu ficat si inimi de pui

Mai intai punem la fiert ficatul si inimile,cand s-au fiert le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca,apoi le taiem cubulete mici.Ceapa o taiem marunt iar gogoarul cubulete si le punem in tuci...

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella

Aluatul: Intr-un bol, punem untul rece. Adaugam faina, sarea, praful de copt si incepem sa amestecam cu mana, pana consistenta este una nisipoasa, spre usor legata. Punem si apa, amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2017, 19:11
Parca suna bine...parmezan n-ai?
la 24.04.2017, 19:18
Cleme, d-ala n-am! Sincer, inca nu am facut cunostinta cu el! )
la 24.04.2017, 19:31
as servi si eu o portie
la 24.04.2017, 19:33
la 24.04.2017, 19:34
Zic sa faci si sa-l trimiti la mine

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking