Aperitiv cartofi gratinati cu oua, carnati si cascaval

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
24 Apr 2017 | 6723 vizualizari
Aperitiv cartofi gratinati cu oua, carnati si cascaval

Un pranz excelent care poate fi servit ca atare sau alaturi de o friptura! Delicii de Pasti

Ingrediente

  • 1.5 kg cartofi
  • 8 oua fierte
  • 100 g unt
  • 2 buc carnati picant
  • 400 g iaurt grecesc
  • 200 g cascaval Delaco
  • sare
  • piper
  • boia
  • 200 g smantana
  • 2 oua

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra furculita cu usurinta in ei, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja.

Se unge bine cu unt, tava in care se vor pune cartofii, iar pe fund, se vor taia si bucatele mai mici de unt. Se va pune un prim strat de cartofi dati pe razatoarea cu gauri mari. Se presara sare, apoi se pune un strat de oua, tot date pe razatoare. Se pune cu lingura din loc in loc iaurt grecesc, se sareaza, apoi se rade cascaval si se aranjeaza rondele de carnati. Se continua tot asa cu cartofi, oua, iaurt, cascaval si carnati. Se presara sare si piper peste fiecare strat, iar din cand in cand, se adauga untul taiat bucatele mici.

La final, peste stratul de cartofi si oua, se pune iaurt si se presara pe langa sare si piper si boia dulce. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 20 de minute. 

Intre timp, cele doua oua se bat bine si se amesteca cu smantana. Se potriveste de sare si piper. Se scoate tava din cuptor, dupa cele 20 de minute si se toarna acest amestec. Se mai lasa cca. 10 minute, apoi se presara deasupra cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici si rondelele de carnati ramase (daca mai ramane ceva, bineinteles). Se da din nou la cuptor si se lasa, pana se rumeneste frumos cascavalul deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi gratinati cu oua, carnati si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pachetele umplute cu carne si legume

Postat de mirela0911

Pachetele umplute cu carne si legume

Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un...

Citeste continuarea

Aperitiv terina de branza cu masline

Postat de rocsi_1612

Aperitiv terina de branza cu masline

Gelatina o amestecati cu 4-5 linguri de apa rece si o lasati la hidratat. Ardeiul rosu, curatat de seminte, il taiati cubulete mici. Mararul verde il tocati marunt. Intr-un bol puneti branza de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2017, 19:11
Parca suna bine...parmezan n-ai?
la 24.04.2017, 19:18
Cleme, d-ala n-am! Sincer, inca nu am facut cunostinta cu el! )
la 24.04.2017, 19:31
as servi si eu o portie
la 24.04.2017, 19:33
la 24.04.2017, 19:34
Zic sa faci si sa-l trimiti la mine

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking