Aperitiv cartofi gratinati cu salata de varza

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
2 Iul 2017 | 3108 vizualizari
Aperitiv cartofi gratinati cu salata de varza

Este o mâncare delicioasă și ușor de preparat. Iar alături de acești cartofi gratinați, absolut delicioși, puteți pune, la mare rigoare și o pulpă de pui la tavă, dacă vi se pare că aveți nevoie de mai multă consistență...

Ingrediente

  • 4-6 cartofi
  • 50 grame telemea de vaci
  • 50 grame parmezan Delaco
  • 2-3 linguri de smântână
  • 1 ou
  • unt pentru a unge vasul
  • 1/4 varză
  • sare
  • 1-2 linguri oțet de vin
  • apă

Mod de preparare

Se curăță cartofii, se spală și se pun la fiert, întregi.

Parmezanul și telemeaua se rad fin.

Se unge cu unt un vas din ceramică în care se va face mâncarea.

Când cartofii au fiert, se scot din apă, se lasă puțin să se racorească, după care se taie felii și se pun în vasul de ceramică uns cu unt.

Peste telemeaua răzuită fin se pune un ou și smântâna, se amestecă bine compoziția și se toarnă uniform peste cartofi. La urmă, se presară parmezanul răzuit fin și se dă vasul la cuptor la foc potrivit, pentru 15-20 minute.

Între timp se curăță și se spală varza, se scurge bine de apă și se taie fideluță, după care se frământă cu puțină sare, se adaugă oțetul și puțină apă, ca să se marineze.

Când cartofii gratinați sunt rumeniți, se scot din cuptor și se servesc calzi, cu salată de varză. Cine vrea, poate asocia acestui fel de mâncare și o bucată de carne, gătită după cum îi place mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi gratinati cu salata de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Scovergi umplute cu praz

Postat de Ina

Scovergi umplute cu praz

Aluatul :  Frecam drojdia uscata cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si omogenizam. In vasul in care...

Citeste continuarea

Ciulama cu ciuperci reinventata

Postat de Dea_Dea

Ciulama cu ciuperci reinventata

Ardeiul se toaca , usturoiul se piseaza. se pun in wok . Se pune uleiul si apa . Ciupercile se pun si ele si se lasa la fiert cu capac 5 min , pana se inmoaie ardeiul. Se condimenteaza cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2017, 16:42
la 02.07.2017, 16:52
Deliciosi!
la 02.07.2017, 16:54
Mulțumesc, Andreea! Mulțumesc, Camelya!
la 02.07.2017, 17:23
la 02.07.2017, 17:38
Foarte bun si usor, potrivit pentru canicula asta care nu ne mai lasa in pace

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking