Aperitiv cartofi gratinati cu salata de varza

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
2 Iul 2017 | 3108 vizualizari
Aperitiv cartofi gratinati cu salata de varza

Este o mâncare delicioasă și ușor de preparat. Iar alături de acești cartofi gratinați, absolut delicioși, puteți pune, la mare rigoare și o pulpă de pui la tavă, dacă vi se pare că aveți nevoie de mai multă consistență...

Ingrediente

  • 4-6 cartofi
  • 50 grame telemea de vaci
  • 50 grame parmezan Delaco
  • 2-3 linguri de smântână
  • 1 ou
  • unt pentru a unge vasul
  • 1/4 varză
  • sare
  • 1-2 linguri oțet de vin
  • apă

Mod de preparare

Se curăță cartofii, se spală și se pun la fiert, întregi.

Parmezanul și telemeaua se rad fin.

Se unge cu unt un vas din ceramică în care se va face mâncarea.

Când cartofii au fiert, se scot din apă, se lasă puțin să se racorească, după care se taie felii și se pun în vasul de ceramică uns cu unt.

Peste telemeaua răzuită fin se pune un ou și smântâna, se amestecă bine compoziția și se toarnă uniform peste cartofi. La urmă, se presară parmezanul răzuit fin și se dă vasul la cuptor la foc potrivit, pentru 15-20 minute.

Între timp se curăță și se spală varza, se scurge bine de apă și se taie fideluță, după care se frământă cu puțină sare, se adaugă oțetul și puțină apă, ca să se marineze.

Când cartofii gratinați sunt rumeniți, se scot din cuptor și se servesc calzi, cu salată de varză. Cine vrea, poate asocia acestui fel de mâncare și o bucată de carne, gătită după cum îi place mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi gratinati cu salata de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei pane

Postat de panacris

Dovlecei pane

  Dovleceii, în cazul de față am avut rotunzi ;) se curăță de coajă și se feliază, în felii mai grosuțe,  de cca. 1 cm! Apoi se bat ouăle împreună cu...

Citeste continuarea

Dovlecei gratinati

Postat de rocsi_1612

Dovlecei gratinati

Spalam dovlecelul, il taiem rondele potrivit de groase si presaram sare. Feliile de salam le taiem pe jumatate. Casul il facem cuburi nu prea mari, dar nici prea mici. Cascavalul il dam pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2017, 16:42
la 02.07.2017, 16:52
Deliciosi!
la 02.07.2017, 16:54
Mulțumesc, Andreea! Mulțumesc, Camelya!
la 02.07.2017, 17:23
la 02.07.2017, 17:38
Foarte bun si usor, potrivit pentru canicula asta care nu ne mai lasa in pace

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking