Ingrediente
- 1.5-2 kg cartofi (se pierde mult la curatat )
- 3 cepe
- ulei
- 3 oua
- boia
- piper
- 1 foaie dafin
- 200 gr telemea
- frunze patrunjel din belsug
- 350 gr faina
Mod de preparare
Se curata cartofii si se taie in rondele mai groase, ca sa nu se faramiteze la fiert prea tare. Apoi intr-o oala sau cratita se pune uleiul si ceapa tocata marunt si se caleste. Se adauga boiaua si cartofii, lasam sa se caleasca 5 minute, apoi potrivim de sare si piper. Punem apa cat sa ii acopere, lasam la fiert.
Intre timp intr-un castron sau bol mai mare punem faina, ouale, putina sare, ulei si facem o coca ca pentru taitei (putin mai molcuta, ca sa putem rupe galustele)
Cand cartofii sunt fierti pe jumatate, rupem galustele (mai mititele) pana terminam compozitia si lasam la fiert in continuare impreuna cu cartofii.
Produsul finit trebuie sa fie scazut, fara prea multa zeama. Asezonam cu patrunjel din belsug si cand punem in farfurie presaram telemea rasa.
Mancarica buna, buna.
Pofta mare sa aveti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste in danf" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|