Mancare de cartofi cu galuste si rosii cherry

Postat de babi5 in Mancaruri de legume
27 Aug 2013 | 4570 vizualizari
Mancare de cartofi cu galuste si rosii cherry

Pentru ca am fost ocupata si printre gem, compot si vinete pentru congelator am vrut sa fac ceva si repede si bun. Asa ca am incropit ceva de mancarica cu ce am avut prin casa si prin gradina. Este buna mancarica si fara carne...chiar neasteptat de buna.

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 1 bucata de praz
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 1 castronel rosii cherry
  • sare,
  • vegeta
  • boia
  • piper
  • 2 oua
  • 250 gr faina
  • ulei de masline
  • frunze patrunjel
  • ardei iute
  • 1 foaie dafin

Mod de preparare

Am curatat ceapa si prazul, le-am spalat si le-am tocat marunt, le-am pus intr-o cratita de 4 l  la calit in uleiul de masline. Cand s-au calit am adaugat boiaua si cartofii curatati in prealabil si taiati cubulete. Am lasat sa se caleasca un picut impreuna, apoi am adaugat apa calduta, am potrivit de sare, vegeta si piper, am adaugat foaia de dafin si am lasat la fiert, am adaugat si cei doi ardei  intregi.

Dupa ce a fiert cca 15 minute am adaugat si rosiile cherry si am mai lasat sa fiarba impreuna cca 10 minute.

Galustele le-am facut cu cele doua oua si 1 lingura de ulei masline, putina sare si un picut de apa, atat cat compozitia obtinuta sa se poata rupe cu o lingura. Dupa ce am terminat de preparat aluatul de galuste le-am rupt in mod egal ca si marime cu o lingura adaugindu-le una cate una in mancarea de cartofi. Se mai lasa sa fiarba 10 minute, apoi asezonam cu patrunjel verde.

Mancarica este gata si se poate servi. Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu galuste si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rosii umplute cu cus-cus

Postat de gospodariu

Rosii umplute cu cus-cus

Intr-un castron se pune la umflat cus-cusul impreuna cu sarea, uleiul de masline si 200 ml apa clocotita timp de 5 minute. Cat timp cus-cusul se odihneste in apa clocotita, taiem partea...

Citeste continuarea

Placinte cu legume si bacon

Postat de privatelaura

Placinte cu legume si bacon

Intr-o tigaie, punem la incins cateva linguri ulei de masline. Taiem baconul si ceapa cubulete si punem la calit. Lasam sa se rumeneasca un pic, apoi adaugam legumele si lasam la foc iute un pic....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2013, 16:09
imi place mult
la 27.08.2013, 16:10
la 27.08.2013, 16:11
foarte buna mancarea , imi place
la 27.08.2013, 16:25
Daca ai sui gusta mi-a da nota 21:
la 27.08.2013, 16:27
multumesc TAB1

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking