Tocanita de spanac cu ochiuri

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
3 Mai 2017 | 4707 vizualizari
Tocanita de spanac cu ochiuri

Pentru că încă mai este spanac în piețe, am cumpărat și am făcut, poate pentru ultima dată, în acest an, o tocăniță de spanac cu ochiuri. Nu am folosit multe ingrediente ca să prepar această tocăniță, pentru că am vrut să simt gustul natural al spanacului. De fapt, cam la fel procedez în toate situațiile. Cred că prea multele ingrediente/condimente și arome folosite uniformizează, oarecum gustul mâncărurilor și nu mai simțim gustul natural al ingredientului de bază.  

Ingrediente

  • 1 kg spanac proaspăt
  • 2 cepe
  • ulei
  • 2 pahare mici (100 ml) de apă
  • 1 vârf de cuțit de Vegeta
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curăță și se spală spanacul foarte bine, se scurge de apă și se taie mărunt.

Se pune spanacul tăiat, în cratița în care s-au pus la topit, în ulei, cele două cepe tăiate mărunt  și se lasă la înmuiat, pe foc mic.

Se adaugă 2 pahare de apă și se amestecă din când în când pe foc, până ce scade lichidul, având grijă ca spre sfârșitul preparării să nu se prindă de fundul cratiței.

Când este aproape gata, tocănița se condimentează cu Vegeta, sare și piper, după gust. Cine vrea, poate adăuga și un cățel de usturoi, răzuit fin.

Se pune tocănița de spanac în farfurie, iar în mijlocul ei, se așază unul sau două ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de spanac cu ochiuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Ciuperci umplute cu cheddar si ceapa verde

Postat de mihaelar63

Ciuperci umplute cu cheddar si ceapa verde

Se curata  ciupercile de membrana exterioara. Se scot din fiecare ciuperca coditele care apoi vor fi tocate marunt. Branza Cheddar se taie cubulete cat se poate de...

Citeste continuarea

Legume de vara coapte

Postat de panacris

Legume de vara coapte

Ciupercile se curăță și se feliază. Morcovul se curăță și se  feliază cu ajutorul aparatului de curățat, ca să se obțină felii lungi și subțiri. Dovlecelul se curăță de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2017, 18:47
Din pacate, eu cu spanacul nu sunt prietena deloc. Cei care iubesc spanacul, cu siguranta apreciaza reteta ta.
la 03.05.2017, 18:51
Eu am descoperit spanacul cam târziu în viață, dar de atunci, atât timp cât se găsește în piețe, îl cumpăr și îl prepar, pentru că-mi place și mai presus de toate este foarte sănătos! Nu-i bai dacă nu-ți place! Are cine să-l mănânce!
la 03.05.2017, 18:52
Cu siguranta are cine sa il manance.
la 03.05.2017, 19:11
Ai nimerit, Camelya!
la 03.05.2017, 19:46
Mie imi place!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking