Tocanita de spanac cu ochiuri

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
3 Mai 2017 | 4756 vizualizari
Tocanita de spanac cu ochiuri

Pentru că încă mai este spanac în piețe, am cumpărat și am făcut, poate pentru ultima dată, în acest an, o tocăniță de spanac cu ochiuri. Nu am folosit multe ingrediente ca să prepar această tocăniță, pentru că am vrut să simt gustul natural al spanacului. De fapt, cam la fel procedez în toate situațiile. Cred că prea multele ingrediente/condimente și arome folosite uniformizează, oarecum gustul mâncărurilor și nu mai simțim gustul natural al ingredientului de bază.  

Ingrediente

  • 1 kg spanac proaspăt
  • 2 cepe
  • ulei
  • 2 pahare mici (100 ml) de apă
  • 1 vârf de cuțit de Vegeta
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curăță și se spală spanacul foarte bine, se scurge de apă și se taie mărunt.

Se pune spanacul tăiat, în cratița în care s-au pus la topit, în ulei, cele două cepe tăiate mărunt  și se lasă la înmuiat, pe foc mic.

Se adaugă 2 pahare de apă și se amestecă din când în când pe foc, până ce scade lichidul, având grijă ca spre sfârșitul preparării să nu se prindă de fundul cratiței.

Când este aproape gata, tocănița se condimentează cu Vegeta, sare și piper, după gust. Cine vrea, poate adăuga și un cățel de usturoi, răzuit fin.

Se pune tocănița de spanac în farfurie, iar în mijlocul ei, se așază unul sau două ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de spanac cu ochiuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei umpluti cu de toate

Postat de panacris

Dovlecei umpluti cu de toate

Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline...

Citeste continuarea

Chiftele din naut sau Falafel

Postat de andaoana

Chiftele din naut sau Falafel

Nautul fiert in punem in robotul de bucatarie si il facem pasta . Usturoiul, ceapa, mararul , patrunjelul le tocam marunt tot in robot sau tataie cu cutitul marunt. Intr-un castron mai mare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2017, 18:47
Din pacate, eu cu spanacul nu sunt prietena deloc. Cei care iubesc spanacul, cu siguranta apreciaza reteta ta.
la 03.05.2017, 18:51
Eu am descoperit spanacul cam târziu în viață, dar de atunci, atât timp cât se găsește în piețe, îl cumpăr și îl prepar, pentru că-mi place și mai presus de toate este foarte sănătos! Nu-i bai dacă nu-ți place! Are cine să-l mănânce!
la 03.05.2017, 18:52
Cu siguranta are cine sa il manance.
la 03.05.2017, 19:11
Ai nimerit, Camelya!
la 03.05.2017, 19:46
Mie imi place!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking