Galuste in danf

Postat de babi5 in Mancaruri de legume
22 Mai 2013 | 6535 vizualizari
Galuste in danf

Acest fel de mincare imi aminteste de anii copilariei. Ieri tata a poftit si azi am executat. Am preparat-o cu multa nostalgie fiindca mi-am amintit cu drag de copilarie, cind mama facea acest fel de mincare (galusche ca nana Marie nu face nimenea, ziceau copii fiindca eu ii chemam pe toti de pe strada cind mama termina si mincam pe o patura sub un dud in curte)Era tare buna chiar daca era mai saracacioasa. Eu am pregatit intr-o oala de 5 kg

Ingrediente

  • 1.5-2 kg cartofi (se pierde mult la curatat )
  • 3 cepe
  • ulei
  • 3 oua
  • boia
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • 200 gr telemea
  • frunze patrunjel din belsug
  • 350 gr faina

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie in rondele mai groase, ca sa nu se faramiteze la fiert prea tare. Apoi intr-o oala sau cratita se pune uleiul si ceapa tocata   marunt si se caleste. Se adauga boiaua si cartofii, lasam sa se caleasca 5 minute, apoi potrivim de sare si piper. Punem apa cat sa ii acopere, lasam la fiert.

Intre timp intr-un castron sau bol mai mare punem faina, ouale, putina sare, ulei si facem o coca ca pentru taitei (putin mai molcuta, ca sa putem rupe galustele)

Cand cartofii sunt fierti pe jumatate, rupem galustele (mai mititele) pana terminam compozitia si lasam la fiert in continuare impreuna cu cartofii.

Produsul finit trebuie sa fie scazut, fara prea multa zeama. Asezonam cu patrunjel din belsug si cand punem in farfurie presaram telemea rasa.

Mancarica buna, buna.

Pofta mare sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste in danf" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Shakshuka cu rosii si ceapa

Postat de autodiag

Shakshuka cu rosii si ceapa

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Rosiile din conserva se dau prin blender pentru a se obtine un suc. Se pun apoi peste ceapa....

Citeste continuarea

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Postat de simona72

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Pentru tocanita: spalam hribii si ii taiem felii. Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt, lasam 2-3 minute sa se caleasca. Adaugam 3-4 linguri apa si mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2013, 18:44
E un fel de gulyaș fără carne Ingenios!
la 22.05.2013, 18:47
Chiar o mincarica care-mi aduce aminte de bunica mea. Si ea o facea doar ca nu-mi aduc aminte sa fi pus brinza. Imi place asa cu brinza...o mincare super delicioasa!!! Este la favorite, o voi face cu siguranta.
la 22.05.2013, 18:50
la 22.05.2013, 18:52
da panacris mincam cind eram copii de ne plesneau falcile ;x
la 22.05.2013, 18:52
simona te pup este chiar buna ;x

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking