Aperitiv cartofi umpluti (reteta lacto-vegetariana)

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
13 Apr 2017 | 2674 vizualizari
Aperitiv cartofi umpluti (reteta lacto-vegetariana)

Ingrediente

  • 5 cartofi mari
  • 1 morcov mare
  • 1 fir mic de praz
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare si piper alb dupa gust
  • 1 lingurita rasa seminte de chimen
  • 1 crema de unt
  • patrunjel verde
  • cascaval ras

Mod de preparare

Cartofii se spala bine cu partea abraziva a unui burete, apoi se fierb in coaja, 15-20 minute.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Prazul se spala si se taie bucatele, se pune la sotat intr-o craticioara in ulei.

Curatam morcovul si il spalam, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri mici.

Adaugam morcovul peste praz, punem dupa gust sare si piper, apoi lasam la foc mic sa se soteze legumele 5 minute.

Taiem cartofii in doua pe orizontala.

Scobim miezul jumatatilor de cartofi cu o lingurita, lasand pe coaja cca. 1 cm de miez.

Ceea ce am scos din centrul cartofilor se amesteca cu crema de unt, legumele sotate si lingurita de chimen.

Obtinem un amestec omogen cu care vom umple cojile de cartofi.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Asezam cartofii umpluti in tava, adaugam cascavalul ras deasupra cartofilor, apoi dam la cuptor tava si coacem cartofii pana capata o crusta aurie.

Presaram patrunjel verde si ii servim reci sau fierbinti, dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi umpluti (reteta lacto-vegetariana)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crostini cu crema de branza si ardei kapia copt

Postat de rocsi_1612

Crostini cu crema de branza si ardei kapia copt

Ardeii kapia ii punem la copt, ii decojim, apoi ii curatam de seminte si ii taiem fasii lunguiete. Intr-un bol micut punem fasiile de ardei, putina sare, piper, 1 lingura de ulei si otetul. Le...

Citeste continuarea

Aperitive cu legume si branzeturi Delaco

Postat de gaby_d

Aperitive cu legume si branzeturi Delaco

In ordinea de pe (tricouri ) platou: -Betisoare cu felii de castravete, bucati de branza de capra Delaco si jumatate de rosie Cherry. -Felii de miez de lapte, un cub de salam italian si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2017, 08:54
la 13.04.2017, 08:59
la 13.04.2017, 10:21
Deliciosi!
la 13.04.2017, 15:26
Mmm, ce cartofi deliciosi!
la 14.04.2017, 11:00
imi place reteta ta

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking