Aperitiv cascaval pana, cu salata de varza

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
5 Aug 2017 | 3159 vizualizari
Aperitiv cascaval pana, cu salata de varza

Una din mâncărurile mele preferate, pe care o savuram, de obicei la restaurant, cu diferite ocazii, pentru că mi se părea că e ceva mai greu de făcut.

Ingrediente

  • 400 grame cașcaval
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • făină albă (cam 50 grame)
  • pesmet (cam 50 grame)
  • ulei pentru prăjit cașcavalul
  • Pentru salata de varză
  • 1/2 varză proaspătă
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • apă
  • 1-2 linguri oțet de vin

Mod de preparare

Cașcavalul se porționează în felii cam de un deget, sau de 1 cm grosime. Din 400 grame vor ieși 6 felii.

Cele două ouă se bat bine cu un praf de sare.

Se pregătesc două farfurii plate, una cu făină albă și cealaltă cu pesmet.

Se ia o felie de cașcaval, se trece prin făină, apoi prin oul bătut, apoi din nou prin făină, iar prin oul bătut și în cele din urmă prin pesmet, având grijă să se îmbibe și să se învelească bine în toate aceste straturi (de ou, făină și pesmet).

Se pune felia de cașcaval pregătită astfel pe o farfurie și se continuă cu toate celelalte, pentru a le avea la îndemână în momentul în care vor fi prăjite. 

Se pune uleiul la încins, într-o tigaie cu o circumferință mică. Cașcavalul trebuie să se cufunde în ulei, pentru a se prăji simultan pe ambele fețe și pentru a nu fi nevoiți să le întoarceți, ceea ce ar putea determina împrăștierea lui în ulei.

Când uleiul este încins, se pune la prăjit o felie de cașcaval învelită în făină, ou și pesmet și se ține, la foc mic cel mult 2 minute, până se rumenește frumos. Se scoate cu o paletă și se pune pe o farfurie prevăzută cu hârtie absorbantă.

Se prăjesc la fel toate celelalte felii de cașcaval, se pun pe hârtia absorbantă și apoi se servesc calde, cu salată de varză.

Pentru salată, varza se curăță de foile exterioare, se spală și se taie fin, după care se freacă puțin cu sare, se presară cu mărar tăiat mărunt și se ține câteva minute în apă cu puțin oțet. Când se servește, se scoate varza din apa cu oțet și se scurge.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cascaval pana, cu salata de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Postat de trifadalia

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. ...

Citeste continuarea

Alivanca

Postat de rocsi_1612

Alivanca

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cea de oi. Adaugam galbenusurile, smantana, untul si le mixam. Punem faina, malaiul si le amestecam bine cu o lingura. Albusurile le batem spuma cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2017, 17:54
Bun bun!
la 05.08.2017, 18:08
la 05.08.2017, 18:15
Mulțumesc frumos, Andra!
la 05.08.2017, 18:15
Mulțumesc, Motănel, pentru susținere!
la 05.08.2017, 19:07
Pofta sa ai,ca mie mi-ai facut

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking