Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
24 Iun 2022 | 10500 vizualizari
Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

O altă variantă de chec aperitiv cu ce ai prin cămară și frigider. Uneori nici nu te gândești cât de bine se pot combina unele ingrediente! ;) Spor și poftă bună! P.S. Nici aici n-am avut parte de poze artistice ptr prezentare! A făcut parte din meniul aniversar ptr TataZmeu ;) și cu musafirii nu te pui ;) :)))

Ingrediente

  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină alba de grâu cca. 250 g,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Mozzarella cca. 200 g,
  • Cașcaval ras cca. 150 g,
  • Cubulețe bacon cca. 200 g,
  • Ciuperci de pădure murate cca. 200g
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Castraveți murați feliați cca. 200 g,
  • Anghinare conservată cca. 100 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pentru topping:
  • Baby morcov congelat cca. 100 g,
  • Mozzarella cașacaval rasă cca. 100 g.

Mod de preparare

Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.

Ceapa verde se curăță și taie rondele.

Ciupercile se scurg de saramură și se mărunțesc.

Anghinarea se scoate din borcanul cu lichid, se scurge și se mărunțește

În amestecul de ouă și făină, se adaugă, ceapa verde, ciupercile, baconul, cașacavalul ras, castraveții feliați murați, mozzarella mărunțită, apoi se asezonează de sare şi piper și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în formă de chec, tapetată cu ulei și puțină făină, apoi se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit.

Înainte de a se pune la copt se așează baby morcovii și se presară cașcaval ras deasupra.

Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv crema de branza cu somon

Postat de gurita_ta2005

Aperitiv crema de branza cu somon

Somonul se taie bucati mici, se amesteca cu ceapa tocata, piper si ulei de masline, se lasa peste noapte la macerat. Pe o farfurie se pune un inel rotund pentru forma, punem crema de branza, o...

Citeste continuarea

Aperitiv pasta de ton

Postat de Oana

Aperitiv pasta de ton

Scurge bine tonul si pune-l in mini tocatorul Breville sau al unui robot de bucatarie. Adauga peste el restul ingredientelor si mixeaza bine pana obtii o pasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2022, 21:32
la 25.06.2022, 10:38
la 25.06.2022, 12:02
Arată excelent!
la 26.06.2022, 12:11
sigur foarte bun
la 27.06.2022, 12:09

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking