Ingrediente
- 200 grame de roșii cherry
- 3 ouă
- 75 grame de telemea
- 50 grame de cașcaval
- 2 linguri încărcate de făină
- 1 linguriță rasă de praf de copt
- 1 lingură încărcată de smântână grasă
- 2 linguri de lapte dulce, fiert
- sare
- piper
- unt pentru uns tava
Mod de preparare
Roșiile se curăță de codițe, se spală, se șterg de apă și se pun pe fundul formei de copt, unsă cu unt în prealabil.
Cele trei ouă se mixează cu smântâna, se adaugă telemeaua rasă pe răzătoarea mare și făina, ”în ploaie”, amestecată cu praful de copt.
Se condimentează cu sare și piper și se subțiază puțin compoziția cu două linguri de lapte dulce, fiert.
Se toarnă compoziția peste roșii, în tava de copt și deasupra se răzuiește cașcaval, pe răzătoarea mare.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce checul se rumenește frumos.
Când checul s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, înainte de a fi feliat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu branzeturi si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|