Aperitiv chec cu mazare

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
20 Apr 2017 | 2976 vizualizari
Aperitiv chec cu mazare

Delicii de Paste Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Paulei Gafitescu.

Ingrediente

  • 200 gr mazare proaspata/congelata
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • 80 ml ulei de masline
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 gr mozzarella
  • 1/2 legatura marar
  • piper

Mod de preparare

Mazarea o pui la fiert, in apa cu sare. O fierbi timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand bobul devine moale. O scurgi bine de apa.
Faina o cerni si o amesteci cu sarea si drojdia uscata.
Ouale le bati usor cu telul, adaugi laptele si uleiul si amesteci.
Mozzarella o dai pe razatoarea cu gauri mari.
Mararul il speli bine si il toci marunt.
Peste compozitia lichida, pui ingredientele uscate. Incorporezi pe urma mozzarella rasa, mararul si mazarea. Amesteci usor cu miscari de jos in sus pana la omogenizare.
Preincalzesti cuptorul la 180 de grade C (foc mediu) si tapetezi o tava de chec cu hartie de copt sau o ungi cu unt si apoi o tapetezi bine cu faina (eu am folosit o tava de silicon unsa cu unt). Torni compozitia in forma de chec si dai la cuptor, pentru 45-50 de minute.

Cand e gata (dupa ce trece testul cu scobitoarea), opresti focul si-l mai lasi 10 minute cu usa cuptorului intredeschisa.
Il portionezi dupa ce s-a racit complet. Il servesti alaturi de un pahar de iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec aperitiv,cu piept de pui şi ciuperci

Postat de diaconta

Chec aperitiv,cu piept de pui şi ciuperci

Cascavalul l-am razuit pe razatoarea cu ochiuri mari, iar o parte l-am taiat cubulete. Pieptul de pui l-am fiert în apa cu sare, apoi l-am taiat cubulete. Pieptul de pui se...

Citeste continuarea

Guguluf aperitiv

Postat de ela

Guguluf aperitiv

Turnam lapte caldut intr-un bol,adaugam drojdia,zaharul si 3linguri de faina si amestecam bine.Lasam sa creasca la loc cald 30minute. Ceapa sau prazul iltaiem rondele.Sunca o taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2017, 20:02
la 20.04.2017, 20:19
Delicios chec!
la 20.04.2017, 20:21
Bun!
la 20.04.2017, 20:28
la 20.04.2017, 20:55
Ce combinatie faina!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking