Chec aperitiv,cu piept de pui şi ciuperci

Postat de diaconta in Aperitive / Garnituri
18 Apr 2015 | 13827 vizualizari
Chec aperitiv,cu piept de pui şi ciuperci

Eu prepar foarte des acest chec,în special de sărbători. Până acum l-am preparat cu şuncă de pui în loc de piept de pui,dar am zis să încerc şi varianta aceasta. Mi-a plăcut ca şi gust dar parcă mai avea nevoie de puţină culoare.

Ingrediente

  • Un piept de pui(sau 300 g sunca)
  • 300 g cascaval
  • 300 ciuperci din conserva
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2,5 linguri faina
  • Sare,piper
  • Se mai pot adauga ardei,morcov,boabe de mazare
  • Ulei
  • 2-3 fire ceapa verde
  • Marar verde
  • 5 oua de prepeliţă

Mod de preparare

Cascavalul l-am razuit pe razatoarea cu ochiuri mari, iar o parte l-am taiat cubulete.

Pieptul de pui l-am fiert în apa cu sare, apoi l-am taiat cubulete.

Pieptul de pui se poate si praji pe gratar.

Am taiat ceapa verde marunt si am calit-o cu putin ulei împreuna cu ciupercile taiate.

Am pus si pieptul de pui peste ciuperci, am condimentat si la final am adaugat mararul tocat marunt.

Cât s-a racit amestecul, am mixat cele 3 oua, am adaugat smantana si faina.

Peste amestecul de ou am pus cascavalul si pieptul de pui cu ciupercile.

Am omogenizat totul si am turnat într-o tava de chec pe care am uns-o cu unt.

In mijlocul checului am pus ouale de prepelita fierte si curatate.

Am pus la cuptor la 200 de  grade, aproximativ 40 de minute.

Este gata când s-a rumenit deasupra.

Chiar daca înca este moale, el va avea consistenta potrivita dupa ce se raceste si cascavalul se va închega.

Se feliaza dupa ce s-a racit.


Poftă bună !!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv,cu piept de pui şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv chec cu pui si ciuperci

Postat de panacris

Aperitiv chec cu pui si ciuperci

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute. Pieptul de...

Citeste continuarea

Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

Postat de panacris

Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2015, 20:26
ce bine arata
la 18.04.2015, 20:33
la 18.04.2015, 20:46
Bun
la 18.04.2015, 20:52
bun , bun
la 18.04.2015, 20:58
cat de bine arata! Minunatie..

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking