Ingrediente
- Un piept de pui(sau 300 g sunca)
- 300 g cascaval
- 300 ciuperci din conserva
- 3 oua
- 3 linguri smantana
- 2,5 linguri faina
- Sare,piper
- Se mai pot adauga ardei,morcov,boabe de mazare
- Ulei
- 2-3 fire ceapa verde
- Marar verde
- 5 oua de prepeliţă
Mod de preparare
Cascavalul l-am razuit pe razatoarea cu ochiuri mari, iar o parte l-am taiat cubulete.
Pieptul de pui l-am fiert în apa cu sare, apoi l-am taiat cubulete.
Pieptul de pui se poate si praji pe gratar.
Am taiat ceapa verde marunt si am calit-o cu putin ulei împreuna cu ciupercile taiate.
Am pus si pieptul de pui peste ciuperci, am condimentat si la final am adaugat mararul tocat marunt.
Cât s-a racit amestecul, am mixat cele 3 oua, am adaugat smantana si faina.
Peste amestecul de ou am pus cascavalul si pieptul de pui cu ciupercile.
Am omogenizat totul si am turnat într-o tava de chec pe care am uns-o cu unt.
In mijlocul checului am pus ouale de prepelita fierte si curatate.
Am pus la cuptor la 200 de grade, aproximativ 40 de minute.
Este gata când s-a rumenit deasupra.
Chiar daca înca este moale, el va avea consistenta potrivita dupa ce se raceste si cascavalul se va închega.
Se feliaza dupa ce s-a racit.
Poftă bună !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv,cu piept de pui şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|