Aperitiv chec cu mozarella, masline si cubulete de bacon

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
8 Mai 2020 | 2689 vizualizari
Aperitiv chec cu mozarella, masline si cubulete de bacon

Un aperitiv cu ce găsiți prin frigider/cămară, bun pentru pachețel sau chiar mesele de sărbătoare! Un nou preparat din seria Aluaturi de casă!  Și daaa, de data asta nu m-a folosi de niciun ajutor din suita slugoaielor Casei Zmeilor! ;) 

Ingrediente

  • Ouă 3 bucăți,
  • Făină albă 200 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Ulei de floarea soarelui 100 ml,
  • Lapte 100 ml,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1linguriță,
  • Mozzarella 100 g,
  • Măsline negre 40 g,
  • Măsline Kalamata 40 g,
  • Bucățele de bacon 50 g.
  • Pentru decor:
  • Parmesan ras 1 lingură.

Mod de preparare

Ouăle se bat energic într-un bol mai adânc, cu sarea. Apoi se cerne făina și praful de copt, se amestecă ușor până ce se înglobează.

Se adaugă uleiul, se amestecă, ușor, apoi laptele călduț, puțin, câte puțin continuându-se omogenizarea tuturor ingredientelor, până cee se obține un aluat mai grosuț.

Mozarella se taie cubulețe, măslinele se curăță de sâmburi și se toacă mărunt.

În aluatul de mai sus, se pun bucățelele de mozzarella, măslinele și cubulețele  de bacon,   se asezonează de piper și se amestecă ușor cu o spatula până ce se înglobează toate ingredientele.

Forma de chec se tapetează cu foaie de pergament sau puțin unt și făină, apoi se toarnă compoziția de chec aperitiv, se nivelează și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade. După ce a trecut testul scobitorii se scoate din cuptor și se presară parmesanul ras, cât checul este fierbinte.

Se lasă la răcorit în forma, apoi se servește simplu sau cu un sos aromat.

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu mozarella, masline si cubulete de bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Postat de panacris

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Într-o tigaie se pune uleiul de struguri la încins împreună cu usturoiul mărunțit, cca. 3 minute la foc iute, apoi se adaugă piureul de spanac congelat, se completează cu o...

Citeste continuarea

Placinte cu varza

Postat de Irina

Placinte cu varza

Am amestecat ingredientele pentru aluat, dupa care l-am lasat la crescut. Intre timp am tocat varza, am calit-o in 2 linguri de ulei si am condimentat-o cu sare si piper. Pentru un gust usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2020, 21:40
O combinatie din asta chiar imi place
la 08.05.2020, 21:40
Numai bun pe maine dimineata la micul dejun!
la 08.05.2020, 21:57
Mi se par foarte bune checurile aperitiv...!
la 08.05.2020, 22:08
la 08.05.2020, 22:39
Chec din asta smananc si eu!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking