Ingrediente
- Aluat:
- 4 oua
- 1 lg maioneza (1 galbenus+1/2 lg-ta mustar, sare de lamaie si ulei)
- 7 lg faina
- 200 g smantana 20%
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- praf de copt
- Umplutura:
- 7 oua fierte
- 2-3 fire ceapa verde
Mod de preparare
Maioneza: Galbenusul crud se amesteca intr-un singur sens (altfel se taie) cu mustarul, un varf de cutit de sare de lamaie si treptat ulei, amestecand mereu, pana obtineti 1 lg de maioneza.
Ouale se amesteca cu maioneza, smantana si sare. Adaugati faina, praful de copt si amestecati. Turnati 3/4 din aluat intr-o tava de tarta. Puneti peste, ceapa si ouale taiate, iar deasupra restul de aluat.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit, 45 minute, la 180 grade Celsius.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu oua si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|