Aperitiv chec cu ton, branza si frunze de ridichi

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
22 Iun 2019 | 2942 vizualizari
Aperitiv chec cu ton, branza si frunze de ridichi

O reteta de sezon si anti risipa. De ce aruncam frunzele de ridichi? Din necunoaștere, pentru că așa am învățat să apreciem doar rădăcinile cărnoase și suculente si sa lasam la o parte frunzele lor consistente și bogate în nutrienți și vitamine. Frunzele de ridichi sunt o excelentă sursă de vitamina C, pe care o regăsim într-o cantitate de şase ori mai mare decât în ridiche.  https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/chec-cu-ton-branza-si-frunze-de-ridichi.html

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 conserva de ton natur - 140 gr scurs
  • 75-100 gr frunze de ridichi
  • 30 g de crema de branza St Môret
  • 150 ml de smantana
  • 50 g de cascaval ras
  • 30 g de sos 'pesto rosso'
  • 1 lingura faina de chia 20gr (sau faina dorita)
  • sare, piper
  • cimbru
  • boia de ardei

Mod de preparare

Spalati bine in mai multe ape frunzele de ridichi. Alegeti si triati frunzele indepartati tijele.

Scurgeti-le bine de apa si taiati-le marunt.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Intr-un castron adanc sau in bolul robotului bateti ouale intregi cu smantana, cu sosul pesto rosso si cu crema St Môret. Adaugati tonul scurs, faina, sare, piper, cimbru si boia de ardei.

Incorporati frunzele de ridichi si amestecati bine.

Plasati compozitia in forma de chec unsa. Presarati cascavalul ras deasupra.

Dati la cuptor (am pus forma de chec intr-o tava cu 2 cm de apa).

Coaceti timp de 40 de minute.

Lasati sa se raceasca cateva minute si demulati.

Taiati-l in felii si serviti-le cu o salata verde.

Excelent cald sau rece acest chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu ton, branza si frunze de ridichi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv chec cu legume, carnati si mix de seminte

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv chec cu legume, carnati si mix de seminte

Dovleceii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), morcovii (curatati se coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat marunt)...

Citeste continuarea

Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

Postat de gicuta69

Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba. Ii lasam la fiert circa 10-15 minute. Indepartam spuma care se formeaza. Spalam pieptul de pui si il   punem la fiert in apa cu putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2019, 20:41
Alor mei le place foarte mult checul cu ton!
la 22.06.2019, 20:46
la 22.06.2019, 21:46
Cred ca a iesit tare bun!
la 23.06.2019, 09:39
la 23.06.2019, 12:11

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking