Ingrediente
- 400 gr aluat de foietaj
- 200 gr sunca presata
- 200 gr cascaval
- 2 legaturi de ceapa verde
- 4 buc oua
- 15 ml ulei
- 10 gr sare
- 10 gr baza pentru mancaruri ( condimente pentru porc, sau vegeta dupa preferinte)
- 2 gr piper
Mod de preparare
Tava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj, presand bine pe margini si se pune la rece pana se prepara compoztia.
Intr-un vas, ouale se bat bine cu piper si cu baza pentru mancaruri, apoi se adauga cascavalul ras si ceapa taiata inele si se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Sunca se taie in cubulete, se adauga peste compoztia de ou, iar dupa ce se omogenizeaza totul, compozitia se toarna in tava de chec imbracata in aluatul de foietaj. Cuptorul se incinge la 180 grade Celsius, apoi se introduce checul. Dupa 10 minute se reduce focul la mediu si se mai coace circa 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|