Aperitiv chec sarat cu feta, dovlecel si morcov

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
13 Aug 2020 | 353 vizualizari
Aperitiv chec sarat cu feta, dovlecel si morcov

Iata o reteta simpla si delicioasa. Puteti pune telemea sarata daca aveti. https://www.blogulluicatalina.com/2020/07/chec-sarat-cu-feta-dovlecel-si-morcov.html

Ingrediente

  • 3 dovlecei bio
  • 1 morcov
  • 3 oua
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de smantana
  • 100 g de branza feta
  • 3 linguri de cascaval ras
  • sare, piper
  • ierburi aromate de Provence
  • paprika afumata
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Reveniti-le intr-o tigaie mare/wok in uleiul incalzit cu un pic de paprika afumata.

Curatati si spalati legumele - dovleceii nu i-am curatat complet caci bio.

Taiati-le demi rondele fine.

Adaugati legumele taiate si reveniti-le cu ceapa si usturoiul.

Puneti sare, piper si ierburi aromate.

Amestecati si sotati timp de 8 minute. Opriti focul.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Intr-un castron bateti ouale intregi cu smantana. Puneti feta maruntita si piper  (branza este deja sarata).

Adaugati legumele sotate si amestecati. Varsati intr-o tava de chec unsa.

Puneti cascaval ras deasupra si dati la cuptor timp de 45 minute. Verificati!

Cand este bine colorat scoateti-l din cuptor.

L-am scos din forma cald.

L-am servit imediat cu o salata de castravete si ridichi.

Rece a 2a zi era la fel de bun .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec sarat cu feta, dovlecel si morcov" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Aperitiv omleta cu cascaval

Postat de CameliaComan

Aperitiv omleta cu cascaval

Punem ouale intr-un bol, impreuna cu o lingurita de ulei.  Adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam bine cu o furculita sau un tel. Adaugam laptele si amestecam usor. Adaugam branza data pe...

Citeste continuarea

Aperitive pentru masa de Revelion

Postat de Constelatialeu

Aperitive pentru masa de Revelion

Aperitiv cu crema de branza: intindem aluatul foietaj si cu o forma, nu foarte mare, decupam aluatul, coacem  foietajul, grija mare ca sa nu le bronzam ( pe unele le-am bronzat ca a sunat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.08.2020, 18:55
la 13.08.2020, 19:11
Bun, tare bun!
la 13.08.2020, 19:54
la 13.08.2020, 22:33
la 13.08.2020, 22:43

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking