Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
17 Aug 2017 | 3443 vizualizari
Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea

Cu ingredientele pe care le aveam în casă m-am gândit să fac un chec aperitiv și m-am inspirat dintr-o rețetă găsită aici, pe site (https://www.bucataras.ro/galerie/aperitiv-chec-sarat-cu-sunca-si-cascaval-484437-82249.html#site) dar pe care am modificat-o în conformitate cu gusturile mele, deși rețeta de aici mi s-a părut foarte reușită. Am folosit telemea (pentru că-mi place gustul ei) dar și cașcaval, pentru gratinare. În loc de  lapte (din care nu aveam în casă, ceea ce nu prea mi se întâmplă) am folosit smântână (care de fapt, îmi place mult). În rest, au mai fost și alte intervenții la dozaje, dar veți descoperi și singuri, dacă veți avea curiozitatea să comparați rețetele...

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 1 cană de smântână grasă
  • 100 grame șuncă presată
  • 100 grame telemea de vaci
  • 1 cană de făină
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 legătură de mărar
  • 50 grame cașcaval, pentru gratinat

Mod de preparare

Mărarul se alege, se spală și se taie mărunt.

Șunca presată se taie cubulețe, iar telemeaua se rade pe răzătoarea mare.

Cașcavalul se rade pe răzătoarea fină.

Se bat bine cele două ouă, se adaugă bicarbonatul, smântâna, șunca presată, telemeaua și mărarul. La urmă se adaugă făina, având grijă să nu se formeze cocoloașe și să se uniformizeze aluatul.

Într-o formă de unică folosință, unsă cu unt, se toarnă aluatul, se nivelează, iar deasupra se presară cașcavalul răzuit fin.

Se dă tava la cuptor, la foc potrivit. După aproximativ 30 de minute, când checul s-a rumenit frumos, se scoate afară din cuptor și se lasă la răcit, înainte de a se desprinde de formă și a se felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se...

Citeste continuarea

Placinta cu dovlecei si parmezan

Postat de Ela68

Placinta cu dovlecei si parmezan

1. Aluatul se lasa la dezghetat.  2. Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se presara sare si se lasa cateva minute sa iasa apa din ei. Se scurg bine si se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 17.08.2017, 21:22
Tare bun
la 17.08.2017, 21:24
Mulțumesc frumos, Caroline!
la 17.08.2017, 21:29
la 17.08.2017, 21:39
la 17.08.2017, 21:58
Mulțumesc, Motănel!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking