Ingrediente
- 2 ouă
- 1 cană de smântână grasă
- 100 grame șuncă presată
- 100 grame telemea de vaci
- 1 cană de făină
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 legătură de mărar
- 50 grame cașcaval, pentru gratinat
Mod de preparare
Mărarul se alege, se spală și se taie mărunt.
Șunca presată se taie cubulețe, iar telemeaua se rade pe răzătoarea mare.
Cașcavalul se rade pe răzătoarea fină.
Se bat bine cele două ouă, se adaugă bicarbonatul, smântâna, șunca presată, telemeaua și mărarul. La urmă se adaugă făina, având grijă să nu se formeze cocoloașe și să se uniformizeze aluatul.
Într-o formă de unică folosință, unsă cu unt, se toarnă aluatul, se nivelează, iar deasupra se presară cașcavalul răzuit fin.
Se dă tava la cuptor, la foc potrivit. După aproximativ 30 de minute, când checul s-a rumenit frumos, se scoate afară din cuptor și se lasă la răcit, înainte de a se desprinde de formă și a se felia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|