Sushi

Postat de xana in Aperitive / Garnituri
23 Feb 2014 | 5501 vizualizari
Sushi

Trebuie sa recunosc ca sotul a pregatit sushi, eu doar l-am ajutat(mult!!) :) Este prima data cand facem in casa si a fost nepaipomenit de bun! Sper ca am reusit sa explic pe inteles toti pasii.

Ingrediente

  • 5 foi de alge Nori uscate
  • 400 gr orez pentru sushi(are bobul rotund)
  • 3-4 linguri de otet pentru sushi(are deja zahar)
  • 1 bucata de ghimbir proaspat de vreo 4-5cm
  • 1 castravete mediu proaspat
  • jumatate de morcov
  • 4 bastonase surimi
  • 1 felie de ananas proaspat
  • 75 gr somon afumat
  • 6 creveti fierti
  • 4-5 linguri de sare
  • 5 linguri otet
  • sos de soia

Mod de preparare

Incepem prin a pregati ghimbirul astfel: ii curatam coaja, il taiem in felii subtiri apoi feliile le taiem in bastonase cat mai subtiri. Punem putina apa cat sa-l acopere si cele 5 linguri de sare, apoi amestecam pana se dizolva sarea si-l lasam deoparte cel putin o ora(ideal ar fi de pe o zi pe alta, eu nu am avut acest timp). Il spalam bine de toata sarea si il punem la fiert timp de 20 de minute cu cele 5 linguri de otet(daca aveti mai mult timp la dispozitie, puneti ghimbirul la fiert in apa simpla iar dupa ce a fiert il tineti in otet de pe o zi pe alta).

In acelasi timp putem pregati si orezul: il spalam bine si il punem intr-o oala cu apa, pentru fiecare masura de orez, o masura si jumatate de apa(masura mea a fost o cana). Il punem pe foc, iar cand incepe sa fiarba il lasam un minut la foc mare, apoi dam focul la mic, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba timp de 15 minute. Nu se amesteca deloc in orez cat timp e pe foc. Dupa cele 15 minute, rasturnam orezul pe o tava, avand grija sa nu radem fundul oalei(va ramane un strat de orez prins pe fundul oalei pe care nu il vom folosi), il intindem cu ajutorul unei linguri si adaugam otetul pentru sushi, apoi amestecam bine.

Castravetele, morcovul si ananasul se taie in bastonase subtiri(morcovul mai subtire decat castravetele si ananasul) iar somonul in bucati.

Incepem asamblarea astfel: pe un covoras de bambus folosit pentru a rula sushi, intindem o foaie de Nori, apoi 2-3 linguri de orez pe care il apasam si intindem cu degetele astfel in cat sa formam un strat nici prea subtire nici prea gros de orez, lasand una din marginile algei, cca 2 centimetri fara orez. Orezul fiind foarte lipicios vom avea nevoie de un castronas cu apa alaturi pentru a inmuia din cand in cand degetele. Pe marginea algei ce are orez, nu cea care va ramane fara, insiram 3 creveti, apoi 2 bastonase de castravete si putin din ghimbir. Prindem covorasul si alga in acelasi timp si incepem sa rulam, apasand la inceput cu degetele ingredientele din interior pentru a nu se deplasa, apoi continuam sa rulam pana la capat, ajutandune de covoras si strangand usor dealungul sulului de sushi. Cand am ajuns la capatul algei, cel fara orez, il udam putin cu apa si terminam de rulat.

Ingredientele din interior le puteti combina dupa prederinta. Eu am mai folosit somon, castravete, morcov si ghimbir sau surimi, castravete si ananas.

Se serveste alaturi de sosul de soia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sushi din carne cu branza afumata si bacon

Postat de panacris

Sushi din carne cu branza afumata si bacon

Carne tocată se amestecă cu ceapa și usturouiul mărunțit, apoi se asezonează de sare, piper, boia  și mărar, se adaugă oul și pesmetul, se amestecă eneregic, până se obține...

Citeste continuarea

Pranz corean cu orez amestecat,coaste pe gratar,garnituri si salate picante

Postat de mitinita

Pranz corean cu orez amestecat,coaste pe gratar,garnituri si salate picante

Orez Aburit Punem orezul spalat la fiert,la foc mediu si acoperim. Cand incepe sa fiarba (cam dupa 10 minute) dam la foc mare cateva minute,pana scade apa de tot. Dam la foc mic inca 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2014, 06:57
ce perfect arata!bravo
la 23.02.2014, 07:11
la 23.02.2014, 07:28
ce prezentare frumoasa! si bune
la 23.02.2014, 08:09
Wow! Ce prezentare!
la 23.02.2014, 08:27
Frumoasa prezentare,gustoasa mancare!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking