Pranz corean cu orez amestecat,coaste pe gratar,garnituri si salate picante

Postat de mitinita in Porc
25 Sep 2013 | 7982 vizualizari
Pranz corean cu orez amestecat,coaste pe gratar,garnituri si salate picante

Mesele coreene sunt pline cu farfuriute cu diferite feluri de mancare,toate sunt puse in mijlocul mesei si fiecare se serveste din ele.. Incercarea mea aduce doar cateva feluri,am vrut sa am un fel cu orez,unul cu carne si pe langa cateva salate,care de obicei acompaniaza aceste mese. Supele se servesc la inceput,de obicei intr-un vas termorezistent si fiecare isi pune in bol. Deserturile sunt putine,eu chiar nu tin minte sa fi servit la sfarsitul mesei,asa cum se obisnuieste la noi. De obicei,se serves la ceai sau la cafea.

Ingrediente

  • Orez aburit:
  • 2 cani cu orez cu bobul rotund
  • 2 cani si jumatate cu apa
  • o lingurita de sare
  • Orez amestecat
  • 3 cani de orez gatit cu bobul rotund
  • 1 morcov,taiat betigase
  • 2 castraveti,taiat betigase
  • 100 gr spanac
  • 100 gr ciuperci
  • 100 gr carne
  • o foaie de nori,alge ptr sushi
  • Coaste de porc pe gratar
  • 1 kg de coaste de porc
  • 3 linguri de gochujang (pasta de ardei iute coreana)
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 lingurite de zahar
  • 3 cepe verzi,taiate marunt
  • 6 catei de usturoi,pisati
  • 2 lingurite de ulei de susan
  • Cartofi condimentati
  • 2 cartofi mijlocii,taiati betigase
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita usturoi tocat
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1/2 lingurita ulei de susan
  • 1 ceapa verde,tocata
  • Salata picanta de castraveti
  • 3 castraveti de gradina mijlocii
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • 1 lingura de gochugaru (fulgi de ardei iute)
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1/2 lingurita ulei de susan
  • 1 lingura de otet
  • 1 catel de usturoi,pisat
  • 1/2 lingurita de seminte de susan
  • Spanac picant
  • 100 gr de spanac
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1/4 lingurita de zahar
  • 1 usturoi pisat
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1/2 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita de gochugaru (fulgi de ardei iute)
  • Salata picanta de dovlecei
  • 1 dovlecel mic,taiat betigase
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura de gochugaru (fulgi de ardei iute)
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingura otet
  • 1 ceapa verde,tocata marunt
  • 1 catel de usturoi,pisat
  • 1 cm de ghimbir ,ras
  • 1/2 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita seminte de susan

Mod de preparare

Orez Aburit

Punem orezul spalat la fiert,la foc mediu si acoperim. Cand incepe sa fiarba (cam dupa 10 minute) dam la foc mare cateva minute,pana scade apa de tot.

Dam la foc mic inca 10 minute,stingem focul si lasam asa inca 10 minute

Orez Amestecat

Betigasele de morcov se calesc.

Spanacul ar trebui calit,dar cum eu am folosit congelat,am adaugat sos de soia,ceapa verde,putin zahar,usturoi si ulei de susan

Carnea se taie bucati mici si se prajeste cu  aceleasi ingrediente ca si la spanac.

Din cele trei oua facem o omleta rulata,pe care o lasam sa se raceasca si o taiem fasii.

Taiem si algele in fasii subtiri.

Punem orez in vas si deasupra adaugam cate putin din fiecare fel,ca in imagine.

Deasupra punem o lingurita de gochujang,pasta de ardei iute coreana,amestecam si servim.

Coaste de porc pe gratar

Coastele de porc se taie,iar restul ingredientelor se amesteca.

Adaugam coastele si amestecam bine. Le lasam la marinat peste noapte.

Se pot prepara la gratar,la gratarul electric sau la cuptor,dar sa il preincalziti din timp.

Eu le-am facut in tigaia grill,dupa ce au fost gata,am turnat niste apa,putin sos de soia si ulei de susan in tigaie si am obtinut un sos delicios.

Cartofi condimentati

Cartofii se prajesc in tigaie.

Amestecam restul ingredientelor si dupa ce scoatem cartofii se amesteca cu sosul obtinut.

Salata picanta de castraveti

Castravetii se taie rondele si presara peste sarea grunjoasa.Lasam deoparte o jumatate de ora,apoi clatim si scurgem bine.

Amestecam cu restul ingredientelor si servim.

Spanac picant Pentru ca nu am folosit spanac proaspat,doar l-am scurs pe cel congelat bine de apa si l-am amestecat cu restul ingredientelor

  Salata picanta de dovlecei Punem betigasele de dovlecel intr-un bol. Amestecam restul ingredientelor si punem peste dovlecel. Mixam bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pranz corean cu orez amestecat,coaste pe gratar,garnituri si salate picante" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Retete similare

Friptura de porc cu sos de usturoi si rosii

Postat de oanapl

Friptura de porc cu sos de usturoi si rosii

Tai carnea felii cam de grosimea unui deget si o aranjezi in tava (nu se unge tava cu ulei). Presari putina sare si piper peste carne. Pisezi usturoiul si il pui intr-un bol mic si adanc. Torni...

Citeste continuarea

Carne de porc cu sos de branza

Postat de caroline

Carne de porc cu sos de branza

Punem o tigaie antiaderenta la foc iute. Punem putin ulei si asezam feliile de carne. Presaram sare si piper. Intoarcem carnea pe ambele parti pana capata culoare dupa care adaugam putina apa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 25.09.2013, 15:33
Arata minunat si cu siguranta a fost foarte bun! Superbe poze!
la 25.09.2013, 15:38
M-ai bagat in ceata cu prazul ,ca stiam ca nu e praz in reteta ) Multumesc de sesizare,am corectat
la 25.09.2013, 15:39
Vai!Scuze Adina, am si modificat comentariul!
la 25.09.2013, 15:40
la 25.09.2013, 15:42
am modificat si eu pranza mea

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking