Puiul se condimenteaza cu condiment pentru pui , se stropeste cu ulei de masline si suc de lamaie si se lasa 2-3 ore.
Se pun la fiert intr-o cratita de fiert sub presiune o ceapa ,2 batoane de scortisoara, cateva cuisoare si 2-3 loomi in 2 litrii de apa.
Cand apa incepe sa fiarba se adauga carnea de pui si se potriveste de sare
Se fierbe 25 de minute.
Se scoate puiul si se aseaza intr-o tava termorezistenta.
Se unge cu ketchup (sau pasta de ardei iute), se stropeste cu ulei de masline si se presara cu sare si piper proaspat macinat.
Se adauga putina supa de pui si se da la cuptorul incalzit la 220 de grade pana se rumeneste.
Uleiul de porumb se incinge intr-o cratita antiaderenta si se prajesc semintele de pin, migdale si khashu pana iau o culoare aurie.
Se caramelizeaza stafidele in acelasi ulei.
Se scot intr-un bol.
In acelasi ulei se caleste ceapa pana devine aurie, apoi se adauga supa de pui , pasta de rosii,loomi,cuisoarele,condimentul pentru kapsa si stafidele.
Cand supa incepe sa fiarba se adauga orezul ( oparit in prealabil si spalat).
Se acopera si se fierbe la foc mic 25 de minute.
Orezul se pune pe un platou impreuna cu puiul scos de la cuptor; se decoreaza cu semintele de pin, migdale si stafidele caramelizate.
Se consuma cu salata mixta sau iaurt.
Pofta buna!