Pasatul se spala din mai multe ape .
Se pune la inmuiat macar 2-3 ore impreuna cu orezul si stafidele.
Se desfac frunzele de varza si se curata de nervuri .
Spalati si scurgeti spanacul .
Se curata si se spala legumele.
Ceapa + morcovul+ ciupercile se toaca cu robotul.
Prajiti legumele in o parte din ulei .
Adaugati boia, pasta de ardei si Kapia,marar tocat, sare .
Amestecati,adugati pasatul, orezul si stafidele inmuiate si scurse de apa.
Nu uitati semintele de floarea -soarelui .
Luati vasul de pe foc,incorporati spanacul maruntit si putin bulion.
Impachetati sarmalele , asezati-le intr-un vas de lut .
Asezati intre sarmale crenguta de cimbru si restul de marar .
Puneti apa cat sa acopere sarmalele . Stropiti cu restul de ulei si bulion .
Dati vasul la cuptor bine acoperit 45 minute .
Dupa aceasta desfaceti vasul si lasati sarmalele sa se rumeneasca .
Sarmalele sunt gustoase atat calde cat si reci .