Sarmalute vegetariene in frunze de salata

Postat de RuxyRux in Mancaruri de post
29 Mar 2013 | 7609 vizualizari
Sarmalute vegetariene in frunze de salata

Bune..tare bune...si de post!

Ingrediente

  • 2 salate mari( cu frunze mari)
  • 5 ciuperci champinion
  • 1 ceapa alba
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 morcov mic
  • 1 legatura de marar
  • cimbru
  • piper
  • sare dupa gust
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 1 cutie de rosii polpa Cirio( in bulion)
  • 1 bol mic de stafide aurii( un pumn)
  • 1 vas cu apa
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 2 linguri ulei vegetal( palmier)
  • 1 cana de orez cu bob rotund
  • suc de rosii condimentat( sau obisnuit, ideal facut in casa)

Mod de preparare

Salata se spala frunza cu frunza si se aleg mai bine frunzele mari. Se manevreaza cu grija ...este fragila.

Se incalzeste un vas cu apa in care am pus zeama  de lamaie si un praf de sare. Ficare frunza se opareste pentru zece secunde in apa. Se lasa deoparte cu grija. E bine sa facem asta exact inainte sa umplem sarmalutele.

Vanata se taie felii si se presara cu sare. Se lasa in jur de zece minute, apoi se scurge. Eu o trec si printr-un jet de apa rapid apoi o scurg bine inainte sa o toc marunt.

Se toaca ceapa, ciupercile, morcovul se da pe razatoare, dovlecelul  de asemenea, apoi se amesteca toate legumele cu cimbrul si mararul. Punem si stafidele. Daca doriti puteti pune totul la robot pentru o compozitie mai fina. Calim usor in ulei incins, adaugam  si orezul. Se lasa in jur de zece minute pe foc, amestecandu-se din cand in cand. Nu este nevoie de apa caci isi vor lasa destula legumele. Daca vi se pare prea multa, o scurgeti, o strecurati si o veti adauga la sos.  Adaugam pasta de ardei, rosiile in bulion si potrivim gustul de sare si piper. Lasam la racit compozitia. Fiecare frunza gata pregatita cum am spus mai sus se umple si se ruleaza.

Sarmalutele se aseaza in vas si deasupra se pune suc de rosii condimentat( vezi reteta in pagina mea). Le coacem pentru o ora si jumatate la cuptor.

Le servim cu mamaliguta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute vegetariene in frunze de salata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Negresa de post cu dulceata si alune de padure

Postat de Valclaudia

Negresa de post cu dulceata si alune de padure

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem intr-un bol zaharul, uleiul, apa minerala, dulceata si mixam la viteza mica. Adaugam alunele maruntite,zaharul vanilat si praful de copt, apoi pudra...

Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de oanapl

Fasole batuta

Pui fasolea la înmuiat în apă rece, cu o zi înainte de preparare.  A doua zi o scurgi de apă și o pui la fiert. Îi schimbi apa de 2 ori, apoi o pui la fiert cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2013, 21:30
vai ce bunatate,fain arata,Ruxy
la 29.03.2013, 21:33
ingenios eu zic sa si papam de la tine pana facem noi
la 29.03.2013, 21:34
superrrr!!! Vin si eu la masa
la 29.03.2013, 21:39
Delicioase!
la 29.03.2013, 21:39
foarte, foarte faine

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking