Sarmalute cu ciuperci

Postat de Dya in Mancaruri de legume
20 Mar 2014 | 4807 vizualizari
Sarmalute cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 cescuta cu orez (cu bobul rotund)
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 1 legatura de marar
  • 3-4 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 50 ml ulei
  • sare si piper dupa gust
  • o cescuta cu bulion/suc de rosii
  • o varza murata (mare) pentru infasurat sarmalutele
  • optional, pentru servit: ardei iute, smantana

Mod de preparare

Curatam ciupercile de pielita, le spalam bine (pana apa ramane curata), le lasam intr-o sita sa se scurga de surplusul de apa, dupa care le tocam marunt. La fel procedam si cu ceapa, iar morcovul il trecem prin razatoare. Punem totul la calit in cei 50 ml de ulei, iar cand legumele devin translucide potrivim de gust cu sare si piper, adaugam mararul tocat, bulionul/sucul de rosii si orezul spalat in prealabil. Amestecam compozitia si o mai tinem pe foc cam 2-3 minute,  amestecand usor, pentru a nu se arde. 

Pregatim frunzele de varza murata, taind partea mai tare a acestora.  Cu ajutorul unei lingurite, adaugam o cantitate  suficienta din compozitia rezultata, pe fiecare frunza in parte. O infasuram cu grija pentru a nu pocni.

Pe fundul cratitei in care fierbem sarmalutele asezam coditele ramase de la marar sau varza tocata, iar peste ele asezam sarmalutele. Adaugam apoi o lingura de bulion/suc de rosii si o cantitate de apa suficienta, astfel incat sa acopere in intregime sarmalutele (dar sa nu le depaseasca nivelul).  Cand nivelul apei scade mai adaugam atat cat este necesar, atentie insa ca apa sa fie fierbinte. Le asezam in cuptor la foc potrivit atat cat este necesar. Se servesc calde, cu ardei iute si smantana. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute de post in frunze de stevie

Postat de Pungasa_Rogue

Sarmalute de post in frunze de stevie

Frunzele de stevie se spala, dupa care se oparesc in apa clocotita, apoi se scot pe o tava si se lasa sa se raceasca. Ciupercile de padure si ceapa (curatata de foi si spalata) se dau prin...

Citeste continuarea

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

Postat de vasimur

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

Iata cum se prepara Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat Separăm frunzele de varză și dacă sunt prea acre, l e punem în apă rece, la desărat, cam jumătate de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2014, 18:35
mmm..ce bune!!!1
la 20.03.2014, 18:36
Foarte bune!
la 20.03.2014, 18:38
Perfecte pentru gustul meu
la 20.03.2014, 18:48
gustoase
la 20.03.2014, 18:48
super

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking