Sarmalute cu ciuperci si soia

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
12 Mar 2012 | 16732 vizualizari
Sarmalute cu ciuperci si soia

Dupa parerea mea si gustul meu sarmalutele de post sunt cele mai bune.As manca mereu fara nici un refuz.Nu sunt iubitoare de soia,dar in aceasta combinatie chiar nu se simte.

Ingrediente

  • 2 capatani de varza murata
  • 1 cana orez
  • 200 gr soia
  • 350 gr ciuperci conservate(sau proaspete)
  • 5 -6 cepe mari
  • 3 morcovi mari
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 2 linguri pasta de tomate
  • marar
  • patrunjel
  • 2 linguri zarzavat
  • circa 1 cana ulei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina alba

Mod de preparare

Intai de toate desfacem frunzele la varza si le punem cam 2 ore in apa rece la desarat. Daca folositi o oala de lut pentru a fierbe sarmalele ,asa cum am folosit eu,umpleti-o cu apa si lasati-o asa cam 2 ore.

Intr-o cratita punem niste apa la fiert. Cand da in clocot,punem bucatile de soia ,impreuna cu un praf de sare si un praf de piper. Cand s-au umflat le scoatem pe o farfurie,le lasam putin sa se racoreasca. Cand s-au racorit le stoarcem de apa si le dam prin masina de tocat. Ciupercile le spalam bine si le taiem cubulete mici. Curatam ceapa,o spalam si o tocam. Morcovul il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile le dam cu tot cu sos prin masina de tocat.

Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam ceapa tocata si o tragem circa 10 minute in ulei(nu o prajiti,doar o inmuiati). Punem si morcovul si il lasam si pe acesta vreo 5 minute. La urma adaugam rosiile macinate,pasta de rosii si un praf de sare. Invartim bine,mai lasam 2-3 minute pe foc si inchidem aragazul. Orezul il spalam in 2-3 ape.

Intr-un bol punem compozitia de ceapa,orezul,ciupercile si soia. Punem marar si patrunjel (verde sau uscat,de care aveti la indemana),cele 2 linguri de zarzavat. Amestecam bine intreaga compozitie,apoi condimentam cu sare si piper dupa gust,iar la urma punem faina ca sa se lege compozitia.

Frunzele de varza le scoatem de la desarat si le stoarcem de apa. Le indepartam cotoarele si le taiem bucati in functie de cat de mari facem sarmalele. Punem pe fiecare frunza cate putina compozitie ,apoi rulam sarmalutele strans. In oala de lut(puteti folosi si altfel de oala),punem pe fund frunze de varza. Presaram niste marar uscat apoi asezam sarmalele(oala sa nu se umple mai mult de 3 sferturi cu sarmale ca atunci cand se va umfla orezul riscati sa dea in foc). Deasupra punem tot cu frunze de varza,apoi  apa cat sa acoperim sarmalele.

Dam oala acoperita in cuptor,il aprindem si la inceput lasam o temperatura mai micuta . Apoi reglati o temperatura potrivita si lasati sa fiarba cam 3-4 ore(intre timp mai gustati sa vedeti daca sunt fierte). Cand sunt gata inchideti focul cuptorului ,deschideti usa si le lasati sa se raceasca acolo ,sau le scoateti dar sa le puneti pe un loc nu foarte rece ca riscati sa vi se crape oala.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci si soia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute cu soia si pasat(de post)

Postat de diaconta

Sarmalute cu soia si pasat(de post)

Soia se pune la inmuiat cu putina apa calduta.Orezul se spala.Ceapa se curata si se taie marunt. Ciupercile se curata,se taie felii si se prajesc in ulei cu putina ceapa. In alta cratita...

Citeste continuarea

Sarmalute cu soia si ciuperci

Postat de ianculubita

Sarmalute cu soia si ciuperci

Pun la calit in ulei incins ciupercile curatate,spalate si taiate marunt,impreuna cu ceapa si morcovul dat pe razatoare; dupa ce a scazut apa din ciuperci,adaug si soia pe care am fiert-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2012, 13:40
prima servita!!nu accept un refuz)
la 12.03.2012, 13:46
Nu te refuz stai linistita..iti dau cu drag!!
la 12.03.2012, 13:46
nu am mancat cu soia
la 12.03.2012, 13:48
nici eu,dar arata bine
la 12.03.2012, 13:48
bun bun

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking